Прадине хаљине од папира обележиле ревију у Милану

МИЛАНО: Други дан миланске недеље моде обележила је ревија италијанске луксузне марке Прада. Њихову колекцију за пролеће/лето 2023. карактеришу једноставност и контрасти, а "непотребне компликације" су уклоњене, пренео је Ројтерс.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Antonio Calanni)

Модели су носили прозирне мајице и сукње, хаљине без рукава направљене од папирне основе, кошуље са зашиљеном крагном, панталоне уског кроја и комбинезоне.

У својој најновијој колекцији женске одеће дизајнери Мијуча Прада и Раф Симонс радили су на оснаживању идеје једноставности.

"Нема компликоване структуре нити ичег непотребног. Хтели смо да урадимо нешто са најједноставнијим, најскромнијим материјалом - са папиром. Онда смо користили систем редукције и једноставности као средство за стварање лепоте", изјавила је Мијуча Прада.

Дизајнери, који су радили са филмским редитељем Николасом Виндинг Рефном, држали су се минималистичке палете боја: сиве, беле, црне са детаљима боје лимете, наранџасте и црвене које се повремено појављују на топовима, торбицама или ципелама.

Миланска недеља моде отворена је јуче и траје до 26. септембра.

Петодневни календар манифестације вратио се на нивое пре пандемије ковида 19, са 68 писта, 104 презентације и 30 догађаја.

 

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести