Представљен сат вредан 821.000 евра

ЛОНДОН: Партнерство компаније за производњу луксузних спортских аутомобила МекЛарен и произвођача сатова Ричард Мил резултирало је новим скупоценим сатом чија вредност износи готово милион долара.
sat
Фото: https://www.richardmille.com/

Ради се о моделу РМ 40-01 Аутоматик Турбилон МекЛарен Спидтејл, чија цена износи нешто више од 821.000 евра.

Познато је да цена МекЛареновог хипераутомобила износи више од 2,25 милиона долара и то без додатних опција и персонализације, тако да није чудо што се неки примерци продају за више од 3 милиона долара.

Дизајн сата је инспирисан моделом возила МекЛарен Спидтејл, односно неким деловима његове каросерије, преноси портал Кликс.ба.

"Када је реч о моделу РМ 40-01, у обзир смо узели неке препознатљиве карактеристике аутомобиле и филозофију која стоји иза њих. Стога сат следи многе детаље Спидтејла када је реч о његовом бескомпромисном дизајну и материјалима", изјавио је Роб Мелвил, директор МекЛареновог дизајна.

"Сат одликује један од највиших нивоа завршне обраде која је икада направљена у Ричард Милу. Детаљима је посвећена екстремна пажња, а само кућиште је направљено од 69 делова", казао је технички директор компаније Ричард Мил.

Компанија је анализирала пет прототипа како би дошла до најбољег дизајна.

Биће произведено свега 106 примерака како би број одговарао броју примерака модела Спидтејл које МекЛарен намерава да произведе.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести