Принц Чарлс постао модни дизајнер, ужасава га брза мода

ЛОНДОН: Британски престолонаследник, принц Чарлс, кога су мушки магазини, много пута проглашавали најбоље одевеним мушкарцем на свету, представио је своју колекцију одеће.
princ carls, tanjug ap
Фото: Tanjug (Foto AP/Kirsty Wigglesworth, Pool)

Како преноси портал noob.ba, за наследника британског трона многи кажу да је икона стила, па не чуди што је 71. годишњи принц од Велса одлучио да на свој начин загази у дизајнерске воде.

Свету је представљена колекција Modernm Artisan, коју чини 18 луксузних одевних предмета, десет женских и осам мушких од најквалитетнијих природних материјала, а направљених према начелима одрживости који принц заговара у свим подручјима живота.

Када је одећа у питању, како је рекао британском Вогу, њега ужасава "брза мода", где се одећа навелико купује и баца.

Рекао је да он више воли да поправља и преправља, него да баца ствари из ормара, а да је тако, доказ су и фотографије снимљене протеклих десетак година на којима принц носи само два иста капута.

Капути, јакне, сакои, кошуље и панталоне из колекције настали су као део пројекта Модерн Артисан који је финансирала организација The Prince`s Foundation у сарадњи с италијанским Yooh Net-A-Porterom, путем чијих ће онлајн страница одећу с потписом британског принца моћи и да купе заинтересовани.

Идеја ове дугорочне сарадње је да се ојачају традиционалне вештине у производњи одеће и у Великој Британији и у Италији.

Сва зарада од одевних предмета "направљених да трају цели живот и дуже" биће уложена у програме образовања младих људи у подручју текстила кроз Prince"s Foundation.

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести