Принц Вилијам оптужио Би-Би-Си да је изневерио принцезу Дајану

ЛОНДОН: Британски принц Вилијам оптужио је Би-Би-Си да је изневерио његову мајку принцезу Дајану и затровао њену везу са принцом Чарлсом, након што је истрага открила да је новинар британског јавног сервиса 1995. године добио интервју с принцезом на превару.
princ vilijam, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Критика принца Вилијама јавном емитеру уследила је након што је истрагом утврђено да је новинар Би-Би-Сија Мартин Башир уз помоћ лажи добио сензационални интервју са Дајаном из 1995. године, у којем је открила интимне детаље свог неуспелог брака са Чарлсом, и да је Би-Би-Си заташкао превару, подсећа Ројтерс.

Током интервјуа „Панорама“, који је гледало више од 20 милиона гледалаца у Великој Британији, Дајана је шокирала нацију признањем афере и изношењем детаља о свом браку са престолонаследником и Вилијамовим оцем, принцом Чарлсом.

Моје је мишљење да је преварантски начин на који је добијен интервју значајно утицао на оно што је рекла моја мајка. Интервју је био главни допринос погоршању односа мојих родитеља и од тада је повредио небројено много других људи, рекао је Вилијам (38).

Он је додао да пропусти Би-Би-Сија, које су утврдили истражни новинари, нису изневерили само његову мајку и породицу, већ и јавност.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести