Сликар тврди да је Северина за албум покрала његове радове

Северина Којић на свом албуму “Здраво, Маријо” из 2008. године неовлашћено је користила мотиве сликара Мије Ковачића, због чега сада мора да му плати одштету због повреде ауторских права.
1
Фото: Youtube Printscreen

У Загребу је донета пресуда Општинског грађанског суда према којој сликару Мији Ковачићу (84), Северина Којић (47), издавачка кућа Dallas Records и фирма Мотиво д.о.о. треба да исплате одштету у износу од 26.089 куна (око 3.5000 еура) с каматама због повреде ауторских права, пише Јутарњи лист.

Реч је о омоту Северининог албума “Здраво Маријо” на ком се дeо Мијиног сликарског опуса, мотиви из радова “Сеоски плес” и “Главица купуса” користе без одобрења аутора.

“Да ме Северина питала, ја бих јој дао права. Али није. И то није у реду. Пријатељ ми је то тада јавио, па сам се чак и узрујао. Јер, преведено гледано, то је крађа. Ја сам у то уложио труд, а Северина је популарна звезда. Али ја њу не познајем да могу судити. Не слушам њену музику, није то мој укус”, рекао је Ковачић и додао:

“Нек им буде на душу ако не препознају да су криви”.

Сликар је навео и како није све у новцу, те да би Северини ауторска права дао бесплатно, само да је питала.

“Треба назвати и питати. Људи смо. Уосталом, до мене је лако доћи. И уживо и телефонски. Нисам неухватљив. Своја сам секретарица”, рекао је он.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести