Вил Смит се извинио Крису Року јер га је ошамарио

ЛОС АНЂЕЛЕС: Холивудски глумац Вил Смит извинио се комичару Крису Року јер га је ошамарио током церемоније доделе Оскара.
1
Фото: Tanjug/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Смит, који је добио награду за најбољег глумца за улогу у филму Краљ Ричард, навео је на Инстаграму да је његово понашање било "неприхватљиво и неопростиво", преноси Ројтерс.

"Зелео бих да ти се јавно извиним, Крисе. Прешао сам границу и погрешио сам", навео је Смит.

Смит је додао да је насиље у сваком облику "отровно и дескртуктивно" и објаснио да је шала о здравственом стању његове супруге била за њега превише и да је емотивно реаговао.

Он је додао да се осећа постиђено, а извињење је упутио и Академији филмске уметности и науке, продуцентима доделе Оскара, присутнима на церемонији и свима који су гледали церемонију.

Извињење је уследило након што је америчка Академија филмске уметности и науке саопштила да осуђује поступак Смита и најавила да ће покренути истрагу након што је он ошамарио Рока, иначе водитеља на церемонији.

Смит је ошамарио Рока, због неумесног коментара на рачун фризуре Смитове супруге Џејде Пикет Смит, коју је Рок упоредио са "Џи Ај Џејн", акционом хероином из истоименог филма, коју је 1997. глумила Деми Мур обријане главе.

Након коментара, а с обзиром да Џејда годинама пати од алопеције, Вил Смит се попео на бину и ударио Криса Рока, након чега се вратио на своје место и изрекао још неколико увреда и псовки на рачун Рока.

Неколико минута касније Смит се поново попео на бину да би примио Оскара за најбољег глумца.

Том приликом, кроз сузе се извинио за инцидент, али не и водитељу.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести