Милијардер Брансон планира добротворни концерт за Венецуелу

ЛОНДОН: Британски милијардер Ричард Брансон планира добротворни концерт у Колумбији како би подигао глобалну свест о кризи у Венецуели и прикупио средства за хуманитарну помоћ.
ricard branson
Фото: Youtube Printscreen

Самопроглашени привремени председник Венецуеле Хуан Гваидо и политички дисидент Леополдо Лопез затражили су од Брансона да организује такав концерт, рекао је Брансон у видеу.

Концерт би требало да буде одржан 22. фебруара у пограничном граду Кукута у којем се скупља хуманитарна помоћ за Венецуелу с колумбијске стране границе а којој председник Николас Мадуро брани прелазак границе.

Раније ове седмице Гваидо је казао да је 23. фебруар дан када ће одобрити улазак помоћи у земљу. "Наш је циљ прикупити 100 милиона долара за 60 дана и отворити границе земље како би хуманитарна помоћ могла коначно доћи до милиона којима је највише потребна", рекао је Брансон у видеу, пренела је Хина. 

"Уз фантастичан избор међународних и регионалних уметника концерт ће бити преношен широм света", додао је власник Вирџина. Венецуела је у економској и политичкој кризи која је резултирала галопирајућом инфлацијом и раширеним несташицама хране и лекова. Више од 2,3 милиона људи напустило је земљу од 2014. Само у суседној Колумбији је готово милион Венецуеланаца.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести