Млади Американац добио 451 милион долара, иде у "пензију"

ВАШИНГТОН: Џекпот од 451 милион долара, четврти по величии у историји америчке "Мега Милион" лутрије, извукао је 20-годишњи Шејн Милер, контролора "у пензији" са Флориде, потврдили су званичници америчке лутрије.
amerika lutrija, atanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Steven Senne)

Млади добитник из града Порт Ричи на Флориди једини је који је имао добитну комбинацију бројева, а определио се да ођедном подигне приближну суму од 281,2 милиона долара, навели су званичници.
Добиници лутрије у САД имају могућност да бирају да ли желе исплату једног дела добитка сада, а остатак у ратама више наредних година, или желе исплату добитка ођедном, и у том случају је износ мањи. 
"Намеравам да се побринем за своју породицу, успут да се забавим и да утемељим пут за финансијски успех, како бих могао да иза себе оставим наслеђе далеко у будућност", рекао је Мислер истичући да је одувек охрабривао идеју јурења за сновима и да његово путовање тек почиње.
Како Еј-Би-Си преноси, за младог срећника победа није била шок.
Он је истакао да је након уплате добитне комбинације у продавници "Севен-илевен" имао "осећај" да ће освојити џекпот.
Видевши приликом објављивања последњи број у својој добитној комбинацији, Милер је рекао да је само позвао свог брата да подели вести са њим.
Мислер, како се наводи, планира да уложи један део добитка у нови дом у Тампи, а потом и у "различите страсти", као и нешто одвоји за помоћ другима.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести