Многи праве исту грешку!
У ФРИЖИДЕР УПОРНО ТРПАМО ОВЕ НАМИРНИЦЕ А баш тиме упропашћавамо њихов укус и свежину!
На собној температури трајаће много дуже него што мислите
Нека храна не би требало да се ставља у фрижидер, но неки људи упорно скоро све што донесу из продавнице трпају у њега. Тиме заправо чине велику медвеђу услугу јер беспотребно затрпавају фрижидер и уништавају храну, пише Старс Инсидер.
Мед
Познато је да се мед скупља и кристалише на ниским температурама, а на собној температури трајаће много дуже него што мислите.
Кромпир
Ниске температуре претварају кромпиров шкроб у шећер, што резултира преслатким укусом и зрнастом текстуром. Уместо тога, држите их у папирнатој врећици у хладној и тамној остави.
Парадајз
Немојте стављати парадајз у фрижидер јер на га хладан ваздух у фрижидеру чини кашастим и успорава хемијске процесе који доприносе укусу.
Јабуке
Хладна и хрскава јабука је освежавајућа, али ће изгубити своју хрскавост, свежину и укус уколико их држите у фрижидеру.
Краставци
У реду је држати киселе краставце ван фрижидера.
Чоколада
За потпунији укус врло је важно да чоколаду држите на сувом и тамном месту.
Патлиџан
Ако намеравате да га поједете неколико дана након куповине, држите патлиџан на кухињском столу. Ако га пак, ставите у фрижидер морате знати да његов укус више неће бити исти.