clear sky
21°C
07.07.2025.
Нови Сад
eur
117.1717
usd
99.5765
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Многи праве исту грешку!

У ФРИЖИДЕР УПОРНО ТРПАМО ОВЕ НАМИРНИЦЕ А баш тиме упропашћавамо њихов укус и свежину!

07.07.2025. 18:20 18:25
Пише:
Извор:
superžena
da
Фото: freepik, ilustracija

На собној температури трајаће много дуже него што мислите

Нека храна не би требало да се ставља у фрижидер, но неки људи упорно скоро све што донесу из продавнице трпају у њега. Тиме заправо чине велику медвеђу услугу јер беспотребно затрпавају фрижидер и уништавају храну, пише Старс Инсидер.

Мед

Познато је да се мед скупља и кристалише на ниским температурама, а на собној температури трајаће много дуже него што мислите.

Кромпир

Ниске температуре претварају кромпиров шкроб у шећер, што резултира преслатким укусом и зрнастом текстуром. Уместо тога, држите их у папирнатој врећици у хладној и тамној остави.

Парадајз

da
Фото: freepik, ilustracija

Немојте стављати парадајз у фрижидер јер на га хладан ваздух у фрижидеру чини кашастим и успорава хемијске процесе који доприносе укусу.

Јабуке

Хладна и хрскава јабука је освежавајућа, али ће изгубити своју хрскавост, свежину и укус уколико их држите у фрижидеру.

Краставци

У реду је држати киселе краставце ван фрижидера.

Чоколада

За потпунији укус врло је важно да чоколаду држите на сувом и тамном месту.

Патлиџан

Ако намеравате да га поједете неколико дана након куповине, држите патлиџан на кухињском столу. Ако га пак, ставите у фрижидер морате знати да његов укус више неће бити исти.

Извор:
superžena
Пише:
Пошаљите коментар