Били Ајлиш се извинила након оптужби за расизам

ЛОНДОН: Поп звезда Били Ајлиш извинила се након што су се појавили видео записи на којима певачица изговара расно увредљиве псовке и руга се акцентима.
e
Фото: Youtube Printscreen

У изјави објављеној на њеном Инстаграм профилу, вишеструка добитница Гремија, рекла је да је запрепашћена сопственим понашањем на видеу на ком има 13 или 14 година, пише Ројтерс.

Певачица која сада има 19 година, написала је да је згрожена и посрамљена својим понашањем и да ће се трудити да никада више не изговори тако нешто.

''''У овој песми са видеа је први пут да сам чула ту реч, јер нико у мојој породици до тада никада то није рекао. Без обзира на моје незнање и године у то време, ништа не оправдава чињеницу да је увредљива. Због тога ми је жао.'''', рекла је певачица.

Још један видео који се овог месеца појавио на друштвеној мрежи Тик-Ток, за који је оптужена да се руга акцентима, приказује видео на ком Били прича, као што је и сама рекла, "глупо измишљеним гласом''''.

''''То...ни на који начин није имитација било кога или било ког језика, акцента и културе. Свако ко ме познаје видео ме је ако се цео живот замајавам гласовима. Без обзира на то како је протумачено, не знаци да је мој поступак нанео штету другима'''', рекла је Били.

Након низа напада на азијске Американце од почетка пандемије КОВИД-19, амерички председник Џо Бајден прошлог месеца потписао је закон о злочнима из мржње КОВИД-19.

''''Означена сам нечим што нисам'''', рекла је Ајлиш, додајући да се обраћала на видео снимку након што су је обожаваоци замолили да одговори.

''''Увек сам напорно радила на томе да искористим своју платформу у борби за љубазност, толеранцију и једнакост'''', додала је Били.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести