Боливијац пронађен после месец дана у амазонској џунгли

ЛА ПАЗ: Боливијац Џонатан Акоста је пронађен након што је 31 дан лутао амазонском џунглом пошто се изгубио кад се одвојио од своја четири пријатеља током лова.
a
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Акоста (30) тврди да је преживео тако што је пио кишницу коју је прикупљао у својим ципелама те да се хранио црвима и другим инсектима. Описао је како је морао да се скрива од јагуара и пекарија, врсте сисара налик свињи, преноси Би-Би-Си.

Група састављена од мештана и његових пријатеља га је коначно пронашла месец дана након што је нестао.

"Невероватно је, не могу да верујем да су ме људи тако дуго тражили. Јео сам црве, јео сам инсекте, не бисте веровали шта сам све морао да учиним да преживим све ово време", испричао је за Унител ТВ. Рекао је и да је морао да једе дивље воће слично папаји, које је локалном становништву познато као гаргатеа.

"Веома сам захвалан Богу јер ми је дао нови живот", поручио је он. Акоста је током месец дана изгубио 17 килограма, био је дехидриран и имао је ишчашен глежањ, али још увек је могао да хода, додаје Би-Би-Си.

"Мој брат нам је рекао да је, када је четвртог дана ишчашио глежањ, почео да се боји за свој живот. Имао је само један метак у својој сачмарици и није могао да хода, а мислио је да га нико више неће тражити", рекао је Хорасио, млађи брат несталог.

Акости је проблем представљала и чињеница да није имао мачету и лампу код себе. Тврди да је сретао дивље животиње, а свој последњи метак је потрошио како би уплашио групу пекарија. Током 31. дана лутања уочио је групу људи на удаљености од 300 метара и кренуо ка њима кроз грмље, при том вичући како би га лакше уочили.

"Човек је дотрчао да нам каже како су пронашли мог брата. То је право чудо", додао је Хорасио. Полиција је у међувремену најавила да ће испитати четворицу пријатеља пронађеног мушкарца како би утврдили све детаље нестанка.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести