Бранка Катић и Војаж о серији „У клинчу“

У новој домаћој серији „У клинчу“, коју ћемо у јесењој програмској шеми гледати на првом програму Радио-телевизије Србије, главне улоге поверене су, између осталог, глумици Бранки Катић и младој музичкој звезди Михајлу Веруовићу Војажу.
Стефан Андрић
Фото: Стефан Андрић

Легендарној глумици је у причи која говори о одрастању и изазовима са којима се суочавају млади и њихови родитељи, додељен лик Мире Ковач, мајке младог боксера Аљоше који се пробија у свет бокса, а којег ће нам осликати Војаж. Како је Бранка Катић рекла за Дневников ТВ магазин, прихватила је позив за снимање серије јер јој се допала младалачка енергија која се провлачи кроз цео пројекат, али и лакоћа и ведрина у раду.

– Ова деца су отворена, иако у њима постоји и доза наивности, али, ево, видите, Михајло је већ направио феноменалан успех, а нити је уображен нити се понаша као нека звезда, већ је заиста скроман и радознао, те отворен према овом искуству. Има разлике између сваког људског бића, а камоли међу генерацијама. Младост увек носи неки полет, енергију, неку чистоту, пре него што их ми старији упропастимо – рекла нам је у шали и кроз смех глумица Бранка Катић. – Рекла сам Михајлу да ништа не брине. И Никола Којо и ја смо почели као натуршчици и мислим да је глума нешто што или имаш или немаш. Не верујем да може неко да те научи да глумиш. Можда може твој занат да обогати, као и начин размишљања, али то је таленат са којим се или родиш или не, а мислим да је Михајло већ веома успешан млади музичар и да сад само треба да одигра једног мање успешног младог музичара (смех).

Фото: Стефан Андрић

Бранка нам је признала да није слушала Војажову музику, те да му не тражи да репује на снимању јер поштује његово време, али и покушаје да се концентрише како би своју улогу изнео најбоље што може. Додала је и да јој је лично искуство са својим синовима сигурно било драгоцено за изградњу односа са Војажом.

– Увек сам била једна од тих глумица које воле своје колеге и мислим да је глума један чин размене, те да не можеш бити добар ако ти партнер није добар. Стога сам увек ту, не да застрашим или да се поставим као неко ко зна нешто више, него баш као тимски играч. Сигурно да и они могу мене нешто да науче – рекла нам је Бранка Катић и додала да је Војажа саветовала баш као што је и њу као девојчицу која је тек улазила у свет глуме саветовао њен отац. – Тата ми је говорио увек да би требало да будем као Павле Вуисић. Не знам како од свих глумаца и глумица изабрао баш њега, али је говорио да оно што му се у његовој глуми свиђа је то што му се никада не види да глуми. То сам и ја рекла Михајлу - да глума није нешто што треба да се показује већ да се нешто осећа - да будеш у неком стању, истинитом и да знаш у којој ситуацији је тај лик који тумачиш, да знаш шта желиш да се деси.


И Евровизија у перспективи музичке звезде

Војаж је за наш лист рекао да због снимања серије никако неће запоставити музику, те најавио да већ увелико припрема нови албум од 12 нових песама.

– Прва половина албума ће да буде поприлично озбиљна и говориће о неким друштвеним темама, дакле, прва половина песама је моје обраћање публици, а друга је комерцијалан приступ читавом систему. Мислим да ће бити материјала и за моју публику која је уз мене због музике, али и ону која ће бити ту због моје глуме – рекао нам је млади музичар и на наше питање да ли би могао себе да замисли на Евровизији с обзиром на то да је врло аутентичан на нашој музичкој сцени, одговорио да та опција није искључена. – Ја сам поприлично амбициозна особа, тако да је то сигурно могуће. Не знам како бих се представио, али сигурно је да чак и нешто што није толико мелодично може да буде веома слушано, а мислим на реп музику. Желео бих да приближим ту врсту музике публици.

Праве вредности у фокусу главних јунака

Бранка Катић нам је открила да је Мира, коју тумачи у серији, једина која у породици не боксује, те да није најсрећнија због тога што њен супруг, којег игра Никола Којо, покушава да оба њихова детета „гурне“ у професионални бокс.

– Она се плаши, можда јој је, док је била млађа, импоновало да буде девојка, а потом и жена шампиона, али сада, као мајка, заправо стрепи да би деца могла да буду повређена – открила је Бранка о свом лику и додала да јој је драго што се после дужег времена снима серија која пропагира праве вредности. – Срећна сам што ћемо кроз ову причу на телевизији видети да је лепо бити фин, лепо васпитан, да је лепо помоћи некоме и не одустајати од породице када су тешка времена него бити ту за оне које волиш, чак и ако не мислиш као они.        


Михајло Веруовић Војаж нам је потврдио да му је управо Бранка тим речима и дала најбољи савет пре самог снимања, будући да пре овог пројекта није имао глумачког искуства.

– У почетку је ово био прилично велик изазов у мојим очима, али када сам се састао са стварно професионалном екипом која зна шта ради мислим да сам тај задатак веома брзо савладао – признао је млади музичар и додао да му је дао свој максимум и да верује да неће разочарати гледаоце. – Искрено, не знам како је дошло до тога да баш мене одаберу за главну улогу. Добио сам понуду за улогу, а мислим да су и редитељи и Милош Аврамовић препознали у мени можда неки моменат који може да испрати целу причу. И јако ми је драго што их нисам разочарао.

Серија ће у средиште приче ставити младе који су на важним животним прекретницама и налазе се пред разним изазовима. Како смо раније писали, у први план ће истаћи причу о сазревању младих, али истовремено и проблеме њихових родитеља. Централни ликови биће чланови породице Ковач - Аљоша, Милица, Мира и Веља, као и њихова снажна љубав, која опстаје упркос свему, а гледаћемо и неколико споредних ликова и линија приче.

Војаж нам је открио да је за потребе улоге најпре требало да се угоји, али се од тога ипак одустало. Како је рекао, улога боксера није му била страна будући да је већ седам година у том спорту, те да му није требало много да вежба јер има доста предиспозиција. Додао нам је и да је Аљоша веома сличан њему, јер је велики борац и због погрешних потеза из своје најраније младости он одраста у младића који решава своје проблеме веома зрело.

Фото: Стефан Андрић

– Дефинитивно је и логично рећи да је важна тема наше серије и због тога мислим да је ово освежење јер смо имали много крими драма у последње време па ће наша прича доћи као нека врста новог таласа у том глумачком свету – казао је Војаж за наш лист. – Овај глумачки свет ми делује заиста разнолико. Мени је све у вези са овим пројектом веома занимљиво. Мислим да ће млади да обожавају серију, јер је ово једна народна серија. То су неки проблеми кроз које смо сви прошли када смо били клинци, а толико је широка тема да ће и старији да се пронађу у њој, кроз проблеме Аљошиних родитеља.

У серији ће се млади људи боксовати са првим љубавима, одласком из породичног дома, амбицијама родитеља, у животном, али и правом рингу, а једно од најважнијих места свих њихових сусрета осим боксерског клуба „Велтер“ биће кафана „Трст“. Управо због младих, „стори“ на Инстаграму ће уводити гледаоце у сваку од епизода. Интересовања главних ликова су разнолика па ћемо тако међу главним ликовима, осим спортиста, гледати и бизнисмене, уметнике, гејмере... Серија од 30 епизода настаје у режији Данила Бећковића и Небојше Радосављевића, а заједнички је реализују РТС и продукцијска кућа „Режим“. Серија „У клинчу“ настала је по идеји продуцената Милоша Аврамовића и Аљоше Ћеранића. Осим Бранке Катић, Војажа и Николе Која, у серији ћемо гледати и Ђорђа Мишину, Аниту Огњановић, Ивану Зечевић, али и велика глумачка имена попут Светлане Бојковић, Драгана Мићановића и Небојше Дугалића.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести