Бреговић с бендом наступио на Светској изложби у Дубајиу

ДУБАИ: Светски познати музичар и његов, надалеко чувени "Оркестар за свадбе и сахране", наступио је вечерас пред неколико хиљада људи на Светској изложби у Дубаију, чиме је прослављена православна Нова година.
b
Фото: Promo

Бреговић је са својим многобројним оркестром у оквиру представљања Србије на Експо 2020 Дубаи наступио на једној од највећих сцена на Експо-у, а у публици су плесали и певали посетиоци са свих континената.

Бреговић је пре наступа публици по поручио да је "веома поносан што сам наступио на Светској изложби Експо 2020 у Дубаију и то баш за Православну Нову годину"

Као што сам и веровао, провод је био незабораван. Моја музика је весела, позива људе на игру, на радост, без обзира које год да су вере или нације и публика у Дубаију је то и препознала и одговорила најлепшим емоцијама, казао је Бреговић.

Бреговић је пре концерта имао прилике и да посети Павиљон Србије на Светској изложби, са кога је изашао са најлепшим утисима:

Што сам више обилазио Павиљон Србије, све сам био уверенији да би овај Павиљон требао да путује и по Србији. Верујем да премало знамо о винчанској култури, која је била једно чудо, о нашим научницима и уметницима: Тесли, Миланковићу, Андрићу - Мислим да ко год дође на Павиљон Србије откриће овде нешто ново и заинтероесоваће за нашу земљу. Мислим да треба да будемо захвални Емиратима коју су у ово тешко време омогућила да се свет сусретне на једном месту, истакао је Бреговић.

Бреговић је публику у Дубаију дочекао традиционално обучен у бело, седећи између свог појачала и компјутера са електричном гитаром у руци и својом Шароликом екипом на сцени.

Наступом Горана Бреговића на Светској изложби у Дубаију, Србија је представила музику Балкана која не познаје границе, жанрове, типове и религије - музику која једном речју спаја.

EUR/RSD 117.3460
Најновије вести