Британски туристи ће можда моћи на Тенерифе од октобра

ЛОНДОН: Владини званичници на Канарским острвима изјавили су данас да се надају отварању хотела у популарним туристичким местима, укључујући Тенерифе, за шпанске посетиоце у јулу и августу, али да ће туристи из Велике Британије можда морати да сачекају до октобра.
w
Фото: Pixabay.com

Говорећи за шпански дневник "Мундо" председник Канарских острва Анхел Виктор Торес изјавио је да пут ка опоравку од пандемије корона вируса мора бити постепен.

"На тај начин у октобру, новембру или децембру, који су добри месеци на Канарским острвима, можемо да почнемо да примамо туристе из других земаља", објаснио је он.

Око 19 милиона британских туриста годишње посети Шпанију, чиме је та земља британска дестинација за одмор број један, пренео је британски дневник "Мирор".

На Канарским острвима се прво појавио корона вирус у Шпанији и сада желимо да се први ослободимо рестриктивних мера, рекао је Торес.

Председник андалузијског региона Хуанма Морено, такође, је рекао да је оптимиста да ће се плаже Коста дел сол отворити овог лета.

Он је, међутим, рекао да ће купаче можда надгледати полиција и да ће морати да постоји друштвена дистанца између њих. Власници хотела и ресторана предлажу спровођење безбедносних мера - дневне дезинфекције, микробиолошко чишћење и мерење температуре гостима, додао је он.

У Шпанији је забележен највећи број случајева корона врируса у Европи - 204.178 и трећи највећи број преминулих - 21.282.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести