Цар Нарухито приредио чајанку за светске краљевске породице

ТОКИО: Јапански цар Нарухито у својој резиденцији приредио је чајанку за краљевске породице из других земаља, желећи да им на тај начин захвали што су присуствовали његовом устоличењу.
c
Фото: Tanjug (Imperial Household Agency of Japan via AP)

Нарухито и његова супруга Масако дочекали су краљевске госте загрљајима или стиском руке док су стизали на чајанку у резиденцији Акасака, пренео је АП.

Међу гостима су били шведски краљ Карл XVI Густав, велики војвода Луксембуршки Анри, краљ Малезије Султан Абдуллах Султан Ахмад Шах, краљ Брунеја Хасанал Болкиах, принц Алберт II од Монака, холандски краљ Вилхелм-Александер и дански престолонаследник Фредерик и њихове супруге.

Чајанки су се, такође, придружили и остали чланови јапанске царске породице, међу којима Нарухитов отац Акихито који је абдицирао и његова супруга, бивша царица Мичико, саопштили су званичници палате.

Они нису присуствовали јучерашњој церемонији устоличења и на тај начин су пружили јасну поруку о свом пензионисању, навела је агенција.

Ритуали којима се обележава наслеђивање Нарухита још нису готови.

Парада која је првобитно била планирана за јуче поподне, одложена је за следећи месец због смртоносног тајфуна који је погодио централни и северни део Јапана.

Средином новембра Нарухито ће, такође, обавити верски ритуал везан за жетву.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести