ЦМЦ фестивал Водице пред вратима!

Највећи фестивал забавне и поп музике у регији окупио је бројне извођаче и медије који су најавили 14. издање ЦМЦ фестивала и наздравили сјајном почетку још једног музичког лета које је пред нама.
f
Фото: Karla Matulina

ЦМЦ фестивал ће поновно у Водицама угостити више хиљада љубитеља домаће музике 10. и 11. јуна, а најпознатија имена регионалне музичке сцене окупиће се и у два дана показати сав раскош свог репертоара верној публици која се из године у годину враћа на фестивал. Више од 50 извођача наступиће у два фестивалска дана.

Богати програм овогодишњег издања феставала најавили су Борис Новковић, креативна директорка Croatia Recordsa Николина Мазалин и водитељи ЦМЦ фестивала, Далибор Петко и Едина Пршић. Осим ревијалног фестивалског програма, за 10. јун најављени су концерти неких од највећих имена домаће музичке сцене. Прве фестивалске вечери публика ће имати прилику да запева уз Мију Димшић, овогодишњу представницу Хрватске на Евровизији. Један од најбољих младих певача, Дамир Кеџо, са својим бендом по први пут ће одржати концерт на ЦМЦ фестивалу. Истога дана на водичку позорницу са својим највећим хитовима враћа се и кантаутор Борис Новковић. Концерт ће одржати и легенда домаће музике, Жељко Бебек. Као и прошлих година, програм ће се на крају првога дана с главне позорнице преселити у популарни клуб Макина у срцу Водица, гдје ће се наставити ЦМЦ парти.

Након ревијалног дијела програма, у суботу 11. јуна, најављена су чак два концерта. Прво ће наступити велике повратнице на сцену, група Феминем, а након њих и Славонске лоле, које ће несумњиво направити одличну атмосферу на водичкој риви. Осим представљеног програма, организатори су најавили још пар изненађења.

На ЦМЦ фестивалу наступају Жељко и Звоне Бебек, Неда Украден, Младен Грдовић, Ивана Ковач, Феминнем, Јасмин Ставрос и Жера, Лидија Бачић Лилле, Три мушкетира, Славонске лоле, Владимир Кочиш Зец, Индира, Љубавници, Минеа & Ника Зорјан, Мејаши, Учитељице, Златко Пејаковић и Иван Мартић Ивица, Матко Јелавић, Жељко Крушлин Крушка, Жанамари. Осим њих, на водичку позорницу враћају се и Алyа, Бојан Јамброшић, Цецилија, Дино Петрић, Давор Борно, Џентлмени, Елио Писак, Франо Пехар & Тарапана, Матија, Мери Андраковић, Миле Перков и Игор Цукров, Нина Донели, Нина Петковић те Петар Драгојевић. Пуно је дебитаната и ове године, па ће свој премијерни наступ на овогодишњем ЦМЦ фестивалу у Водицама имати Бригита Вуцо, Дино Мемић, Фатмир Сулејмани, Гаврани, Иван Север, Корнелија, Маја Бајамић, Марија Јеловечки, Мате Гргат, Мор Ролл и Ведран Рогуљић. У продаји се налази и трострука фестивалска компилација у издању Croatia Recordsa која садржи све фестивалске песме.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести