Данас почиње 57. драгачевски Сабор трубача

ГУЧА: Данас у 11 сати код Споменика трубачу у Гучи, 57. пут заредом, биће подигнута саборска застава, а тиме ће и званично бити отворен овогодишњи драгачевски Сабор трубача.
Sabor trubača u Guči Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Сабор ће отворити министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, док је овогодишњи домаћин Мирољуб Алексић, власник "Алко групе" .Након подизања саборске заставе биће отворена изложби у Музеју трубе и холу Центра за културу, отварање саборског сајма туризма, сајма књига а затим и представљање књига и публикација Сабора.

У 16 сати на позорници Центра за културу уследиће и културно уметнички програм у оквиру којег ће сабораши имати прилику да чују оркестар Бојана Ристића из Владичиног Хана, Стефана Младеновића из Врања, Саше Павловића из Пирота. Сабораши ће уживати у игри КУД-а "Танаско Рајић" из Љубића и песми певачке групе "Миле Драговић" из Рогаче.

Након тога на позорници Центра за културу уследиће трбачки окршај младих нада, омладинских и пионирских оркестара који ће се борити за престижне саборске награде.У вечерњим сатима, на главној позорници на стадиону чуће се само најбоље трубе. Сабораши ће саборовати уз концерте трубачких оркестара Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића, а потом следе концерти мајстора трубе Дејана Петровића и Дејана Лазаревића.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести