Дуга историја хотела Саратога у Хавани

ХАВАНА: Хотел Саратога у Хавани, који је уништен након велике експлозије има дугу историју.
s
Фото: Youtube Printscreen

Зграда, која се налази неколико корака од кубанског парламента Капитола, изграђена је крајем 19. века и до 1930-их је била један од најважнијих хотела у граду, пренео је Си-Ен-Ен.

Зграда у којој се налази хотел Саратога, према историчару Карлосу Венегасу, пројектована је тако да у њом могу да буду смештени магацин или пансион.

Њену изградњу покренуо је шпански трговац Грегорио Паласиос између 1879-1880. године.

Хотел Саратога, који се раније налазио у улици Монте, пресељен је у садашњу зграду у улици Прадо око 1933. године.

Фасада хотела је задржала неке од оригиналних карактеристика. Елементи грађевине као што су дрвене решетке, мермерне степенице и стубови верни су оригиналу, упркос великим променама које су се десиле унутар хотела.

Хотел је, иначе, био затворен и само су радници који су радили на његовој обнови били унутра у време експлозије, изјавио је Роберто Енрике Калсадиља, представник војне компаније која управља многим хотелима у земљи, пренео је Ројтерс.

У интервјуу за државну телевизију, Калсадиља је рекао да је хотел са 96 соба требало да буде поново отворен у наредних неколико дана и да су радници обављали последње припреме.

Он је, такође, рекао да је узрок експлозије цурење гаса.

Радници су... обављали поправке и радили на отварању објекта, а ујутру су добављали гас и изгледа да је несрећним случајем изазвана експлозија, рекао је Калсадиља.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести