ЕВО ШТА ЋЕТЕ ДОБИТИ АКО ЗАМРЗНЕТЕ ДЕТЕРЏЕНТ Шокираће вас ово просто решење (ВИДЕО)

Када одвојимо време за сређивање своје кухиње, знамо да нам је чишћење рерне један од најомраженијих задатака. Нагорели остаци хране и масноће савршено облажу решетку, тепсије и зидове рерне. Нарочито када помислимо на рибање решетке, оно уме да буде изузетно заморно.
e
Фото: Pixabay.com

Грубо рибање може оштетити делове пећнице. Често су тепсије и решетке фабрички премазани специјалним бојама које смањују лепљење.

Трљање сунђером или жичаном четком може их изгребати и ослабити њихову функцију. Зато је овај трик са течношћу за прање судова непроцењив!

Само узмите силиконски калуп за лед и сипајте у њега детерџент, затим ставите калуп у замрзивач преко ноћи. Течност за прање судова мора да се замрзне да би задржала облик коцке.

Када претходно замрзнута течност почне да се полако раствара, она ефикасно уклања масноћу и осушене остатке хране и све то без непотребног рибања и употребе сунђера или жичаних четкица.

Коцке од детерџента ће се успешно носити са прљавштином на свим површинама и на крају само све обришите мокром крпом како бисте темељно испрали течност из рерне.

Решетку је најбоље да исперете под тушем у кади. Прање решетке за рерну је непријатно због њене величине, јер ако то чините у судопери често се завршава омањом поплавом у кухињи. Због тога је прање боље преместити у купатило, много је више простора у кади или туш кади.

Исеците сунђер као што је приказано у видеу изнад, јер ће вам тако бити неупоредиво лакше прање решетке. Тако исечени сунђер ће доћи до најмањих углова решетке и очистити је са свих страна, без бесомучног рибања, уз коцку детерџента, сва прљавштина ће се скинути.

Krstarica

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести