Форбс: Џорџ Лукас најбогатија позната личност у САД у 2018.

ЏЕРЗИ СИТИ: Према листи „Најбогатије познате личности у Америци 2018“, коју је објавио амерички пословни магазин „Форбс“, прво место заузео је режисер „Ратова звезда“ Џорџ Лукас.
lukas
Фото: Epa (Facundo Arrizabalaga)

Редитељ серијала научно-фантастичних филмова је, наиме, тежак  5,4 милијарди долара, за шта је великим делом заслужан новац који је зарадио када је његова продукцијска кућа „Лукасфилм“ продата „Дизнију“ за 4,1 милијарду долара 2012. године. 

Лукас је на Форбсовој листи претекао свог колегу, редитеља Стивена Спилберга, чије се богатство процењује на 3,7 милијарди долара, док се америчка водитељка Опра Винфри налази на трећем месту, с 2,8 милијарди долара. 

Иза ње је један од најбољих кошаркаша свих времена Мајкл Џордан с 1,7 милијарди долара, а на листи се први пут нашла и модел Кајли Џенер, која с богатством у вредности од 900 милиона долара прети да постане најмлађи милијардер икада, који је сам зарадио толики новац. 

Пето место с њом дели репер Џеј Зи који, такође, „тежи“ 900 милиона долара. 

Седмо и осмо место заузели су мађионичар и илузиониста Дејвид Коперфилд с 875 милиона долара, репер Пи Диди с 825 милиона долара, док један од најбољих голфера свих времена Тајгер Вудс и писац Џејмс Патерсон, обојица „тешки“ 800 милиона долара, деле девето, односно десето место на листи. 

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести