Форд обележава 55. рођендан „коња у галопу“

ЊУЈОРК: Посебним издањем које ће бити понуђено само купцима у Европи, компанија Форд обележава 55. рођендан свог легендарног "коња у галопу".
auto mustang
Фото: pixabay.com

Од представљања прве генерације Мустанга прошло је 55 година. У Форду су у то име припремили посебно издање једног од најпознатијих америчких спортских аутомобила свих времена, а Мустанг55 ће само купцима у Европи бити понуђен у бројчано ограниченој количини у обе каросеријске верзије.

Атрактивна 55-ица је заснована на моделу Мустанг ГТ и покреће је 5-литарски В8 мотор који на задњу осовину "шаље" 450 коњских снага и 569 Нм највећег обртног момента.

Кров и каросеријски детаљи у црној боји, посебне тамне фелне од 19 инча, другачија ручица мењача и карбонски фрагменти у кожом/алкантаром обложеној кабини елементи су који овај јубиларни Мустанг чија цена још увек није објављена одвајају од стандардних верзија, преноси портал Klix.ba.

Представљањем Мустанга 55 у Форду су са задовољством опет напоменули да ће, због потражње која је премашила сва очекивања, модел Мустанг Bullit кој је подсетник на тамнозелени Мустанг из 1968. године којим је Стив Меквин у филму “Bullit“ јурио улицама Сан Франциска производити и наредне године.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести