(ФОТО) ПРВИ ПУТ НА ИЗБОРУ ЗА МИС СВЕТА Лепотици из Саубијске Арабије дозвољено да буде „обична“ жена и представи се БЕЗ ХИЏАБА (ФОТО)

Саудијска Арабија ће ове године први пут у историји учествовати на престижном, највећем такмичењу лепоте - Избору за Мис Универзума.
r
Фото: Printscreen/Instagram/rumy_alqahtani

Ову исламску земљу представљаће лепотица Руми Алкатани којој је дозвољено да буде "обична" жена и пред светом покаже лице, кожу и дугу косу.

Иако ће Руми због овога ући у историју, она има још много тога чиме је заслужила да се представи свету. Дипломирала је стоматологију, говори течно енглески и француски, привржена је култури, уметности и науци, а заљубљеник је у путовања и моду.

Престижно такмичење које ће бити одржано у Мексику угостиће више од 90 жена из разних крајева света, а садржаће три категорије. Лепотице ће прошетати у елегантним хаљинама, купаћим костимима и представити своју личност.

 

Руми је са 27 година представљала Саудијску Арабију на међународним такмичењима као што су Мис арапског мира, Мис Азије и Мис Европе.

Активна је у еколошким пројектима и на друштвеним мрежама, те је називају и инфлуенсерком.

 

Досадашњи концепт избора за лепоту је дефинитивно промењен, а раније је велику полемику изазвао још један догађај, када је за Мис Немачке изабрана жена која је победом разбила све традиционалне норме лепоте.

Дневник/Супержена

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести