"ГЕНЕРАЦИЈА З“ СЕ ПЛАШИ ДА ПРИЧА СА КОНОБАРИМА? Неки случајеви су екстремни

Британски ланац ресторана Prezzo је спровело истраживање које је доказало да многи припадници генерације З имају анксиозност приликом наручивања хране у ресторанима.
z
Фото: Pixabay.com

У истраживању је учествовало 2.000 особа. Око 86 посто младих из генерације З је навело да има ову врсту анксиозности, преноси Klix.

Неки од ових младих људи (њих 34 посто) су рекли да се осећају толико напето да на крају замоле друге људе за столом да разговарају с конобарима у њихово име.

Оваква анскиозност може бити узрокована бригом о све већим ценама хране, забринутости младих да неће пронаћи нешто што им се свиђа на јеловнику или да ће након јела пожалити што су нешто наручили.

Неки случајеви су екстремни – око 40 посто припадника генерације З је рекло да неће отићи у ресторан ако прије тога не провере јеловник (на интернету и слично).

Фото: Pixabay.com

Габриел Рубин, професор на Државном универзитету Монклер је недавно објавио истраживање у ком је наведено да се генерација З више плаши света него претходне генерације.

“Они се сналазе у коришћењу технологије, али због коронавируса и других фактора нису стекли важне социјалне вештине. Чак и једноставне активности попут наручивања хране понекад постају ствари које избегавају”, између осталог је рекао.

У генерацију З спадају они који су рођени у периоду од 1995. до 2012. године.

ЦДМ

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести