И ДАЉЕ НАЈБОГАТИЈИ НА СВЕТУ Илон Маск „тежак“ чак 232 милијарде долара

ЊУЈОРК: Амерички бизнисмен Илон Маск је и даље најбогатији човек света, а вредност његове имовине се процењује на 232 милијарде долара.
s
Фото: Youtube printscreen/ TED

Како произилази из данашње Блумбергове листе милијардера, Масково богатство је за годину дана порасло за 95 милијарди долара. На другом месту се налази извршни директор ЛВМХ Бернар Арно са богатством од 167 милијарди долара.

Шеф Амазона Џеф Безос је на трећој позицији са 151 милијардом долара, а следе оснивач Мајкрософта Бил Гејтс са 124 милијарде долара и извршни председник компаније Оракл Лери Елисон са 121 милијардом долара, наводи се на сајту Блумберга.

На шестом месту је суоснивач Гугла Лери Пејџ са 118 милијарди долара, а само корак иза њега инвеститор Ворен Бафет са богатством од 117 милијарди долара. Други суоснивач Гугла Сергеј Брин је на осмом месту са 112 милијарди долара, а на деветом некадашњи извршни директор Мајкрософта Стив Балмер са 110 милијарди долара. Листу од 10 најбогатијих затвара власник компаније Мета Марк Закерберг са имовином од 109 милијарди долара.

 

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести