Императив је бити другачији

Од 15. новембра у термину од 13.30 сати на првом програму Радио-телевизије Војводине, очекује нас емисија „Заједно у пола два“, која ће бити емитована уживо сваког радног дана у трајању од 30 минута.
Domaćini utorkom: Lazo Bakmaz i Teodora Čelebić foto: Aleksandar Erbes
Фото: Домаћини уторком: Лазо Бакмаз и Теодора Челебић фото: Александар Ербес

- У породичној, релаксирајућој атмосфери студија водитељи ће са својим гостима разговарати о актуелним друштвеним темама, из опуштеног и афирмативног аспекта, а у циљу проналажења позитивних примера из праксе и свакодневног живота. Васпитање деце, живот на селу, приче људи који су успели да победе тешку болест, развод, медијација, брачни парови који су покренули заједнички бизнис, само су неке од тема о којима ће се у емисији говорити. У циљу побољшања квалитета живота у сваком смислу, теме су обогаћене конструктивним примерима из Србије и света, који могу имати конкретну примену - најавила је Нина Мартиновић Армбрустер која је уз Аниту Савић уредница координаторка емисије. Заправо емисију заједничким снагама реализује више редакција, те отуд произилази њен информативно-забавни карактер, али и одабир водитеља. У току пет дана смењиваће се пет водитељских парова, који ће својим професиониалним афинитетима и идејама „бојити“ емисију и допринети разноликости идеја и приступа тематици. Понедељком су домаћини у студију Мирела Митрић и Дражен Радулов, уторком Лазо Бакмаз и Теодора Челебић, средом Хајналка Буда и Соња Слијепчевић, четвртком Нина Мартиновић Армбрустер и Тијана Митровић и петком Ксенија Јовановић и Милена Јованић.

Фото: Домаћини понедељком: Мирела Митрић и Дражен Радулов фото: Александар Ербес

- У понедељак 19. новембра тема ће бити подстицај младима на селу за живот и рад, у уторак о рехабилитацији у спорту, у среду је тема џез у Војводини, у четвртак запошљавање и како до посла, а у петак женско предузетништво - најавила је теме Нина Мартиновић додавши да очекује да ће сваки пар правити емисију према својим афинитетима, те ће неко више причати о спорту, неко о привреди, а неко о друштвеним мрежама.

- Та комбинација млађег и старијег колеге је идеја главног и одговорног уредника Првог програма РТВ Ненада Ћаћића. Уз колеге које имају искуства у емисијама уживо, појављују се и млађе колеге које немају довољно искуства у живом прогграма, па ћемо једни друге учити и временом ћемо имати петоро водитеља који брзо и лако функционишу - објаснила је Нина Мартиновић.

Фото: Домаћини уторком: Лазо Бакмаз и Теодора Челебић фото: Александар Ербес

Један од интересантних комбинација јесте пар спортског новинара Лазе Бакмаза и његове млађе колегинице Теодоре Челебић.

- Ја сам такође у спортској редакцији. На РТВ-у сам прошле године почела да радим временску прогнозу и јако сам захвална на томе јер ми је помогло да се потпуно опустим пред камерама. Иначе сам тренирала одбојку 12 година, те сам природно прешла у спортску редакцију. Лазо и ја ћемо се дакле бавити спортским темама уторком - појаснила је шармантна Теодора Челебић.


Фото: Dnevnik.rs

Од назаднице до насловнице

Лазо Бакмаз је, присећа се прецизно, седам година, три месеца и 14 дана провео и у нашој кући Дневнику.

- Био је то незабораван период када је Дневник ишао у преко 100 хиљада примерака. Било је задовољство радити тада - присетио се Бакмаз који је пре 35 година био на последњој страни Дневниковог ТВ магазина.

- Ово ми је прва насловница, али није и „назадница” која је објављена пре 35 година, неке 83. године, пред одлазак у војску. То је био први пут да је негде изашла моја велика слика и част ми је што је то било баш у Дневнику. Требало је само 35 година да са последње стране пређем на насловну - нашалио се Лазо Бакмаз.


- У уторак 20. новембра, када је рехабилитација спортиста тема, гости ће бити Борислава Перић Јанковић наша стонотенисарка, параолимпијка и њен млађи колега параолимпијац, који је освојио награду у пливању. Исто као што је концепт емисије комбинација млађег и старијег колеге тако и госте спајамо у том духу, те ћемо чути како размишљају старији, а како млађи - кад се споји искуство и енергија - објашњава Теодора која каже да има одличну сарадњу са Лазом Бакмазом.

Фото: Домаћини средом: Хајналка Буда и Соња Слијепчевић фото: Александар Ербес

- Он је мој ментор, човек кога поштујем, који је преко 30 година на телевизији и од кога могу много да научим, то ми импонује - рекла је Теодора за свог колегу, а Лазо узвраћа: „У Теодори сам препознао оно нешто што сам ја имао на почетку каријере - она новинарство схвата као начин живота, а не само посао и зато ми је јако драго што ћу с њом делити емисују сваког уторка у 13.30 часова”. Лазо Бакмаз иза кога је респектабилна каријера дуга 38 година, каже да кад год види да је потребан својој кући РТВ, увек позитивно одговори.

Фото: Домаћини четвртком: Нина Мартиновић Армбрустер и Тијана Митровић фото: Александар Ербес

- Баш када сам почео да размишљам о пензији, стигла је понуда за нешто ново и када сам још сазнао да ћу студио делити са младом колегиницом, радо сам прихватио да радим ову емисију. У Теодори сам препознао свежу крв која је и неопходна програму  - напомиње Лазо, додајући: „У послу увек је релативно шта је добро, а шта није али императив је бити другачији од других и надам се да ћемо ми то и бити у овој емисији.

Фото: Домаћини петком: Ксенија Јовановић и Милена Јованић фото: Александар Ербес

- Било је колега који су ме на почетку овог пројекта питали: „Шта ти то треба у животу?” А ја свима њима одговарам цитатом Меше Селимовића који је и мој животни мото: „...нека ми не потурају под нос моју ружну слику, учинићу све да буде још ружнија, из потребе да будем гори кад неће да будем оно што могу...” - рекао је шармантно Лазо Бакмаз остављајући нас да ишчекујемо уторак и емисију „Заједно у пола два”.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести