Ивана Ђорђевић, ауторка Гранд магазина: Уживање је стање духа

Осмех и прича која мами пажњу и тражи наставак у духу хиљаду и једне ноћи красе Ивану Ђорђевић, ауторку „Гранд магазина” на истоименој телевизији, блогерку животних тема и пи-ара наших највећих звезда. Ивана за ТВ магазин открива како је из света дипломатије прешла у свет новинарства, пи-ара и естраде и зашто је њена порука свету: „Извините, али ја баш уживам“.
ivana djordjevic
Фото: Foto: Milan Kostić

По завршетку студија намеравали сте да се бавите политичким новинарством, а постојала је и опција за свет дипломатије, шта вас је преусмерило на ведрије теме?

У дипломатији сам провела четири предивне године као први асистент савезног државног тужиоца. Путовања са обезбеђењем, возачем и догађаји на највишем државном нивоу учинили су да ме данас слабо шта фасцинира.

И ваљда сам зато остала са обе ноге на земљи без озбира на успехе који су касније долазили. Кад једном доживите да седите са председницима држава света, после вам је тешко да вас нешто у животу обори с ногу до мере да изгубите разум.

Ведрије теме су дошле оног тренутка када сам схватила да мојој креативној природи више лежи свет забаве. Дипломатија је утицала на  мој одговоран однос према обавезама и људима са којима сарађујем. Зато данас људи са мном воле да раде, јер знају да сам озбиљна у послу.

Емисија „Гранд магазин” се емитује уживо, траје четири сата, а протекне глатко. Тако гледаоцима делује и ваш живот препун сликања, путовања, познатих личности, као да вам је „кашика упала у мед”. Колико школе и рада је потребно да се та кашика догура до меда?

Врло је важно да у целу ову телевизијску причу уђете образовани, свесни својих квалитета и да имате циљ.

Мој живот заиста јесте такав како вам изгледа јер ја нисам фолирант. У свему што радим – уживам и то се види.

Фото: Foto: Milan Kostić

Оно што се не види јесте да је ово хлеб са девет кора, да је потребно много рада и одрицања да бисте доспели на листу респектованих телевизијских имена.

Мене гледаоци јако воле јер препознају моју искреност и јако сам поносна што уживам искрено дивљење публике.

ТВ екран скенира и појачава све оно што сте - тамо фолирање не помаже, јер се све види увеличано.

Ви сте ПР Лепе Брене и Неде Украден. На какве позиве новинара сте се као ПР шокирали, а шта као новинар замерате колегама које се баве ПР-ом?

Врана врани очи не вади! За колеге увек имам само речи хвале и чак и када имам нешто да  кажем радим то на конструктиван начин.

Новинар и ПР јесу сродна занимања, али нису исто. Као ПР добијам свакојака питања, али мој посао јесте да амортизујем све то и да заштитим интересе својих клијената.

Другим речима – мени посао не дозвољава да будем изненађена. И на све, али на све заиста увек имам прави одговор. Посао ПР-а није једноставан, захтева стручност, брзо размишљање и добру процену.  

Мада не причате о приватном животу, у свом блогу сте веома искрени. Да ли су најличније колумне и најчитаније?

Мој приватан живот је урнебесно занимљив и откривам га ретким људима за које проценим да могу да буду у мом „кругу поверења“.

Блог Иванине приче успешно постоји већ годину дана и замишљен је тако да на једном месту буде све што се тиче мог лика и дела (смех). Најчитаније су колумне које у себи носе јаку емоцију, импресију, које гађају у центар.

Иванине приче говоре наглас, оно што други мисле, а немају храбрости да изговоре наглас.

Веома сте присутни на друштвеним мрежама, колико пратите коментаре обожавалаца и хејтера, и да ли утичу на ваше расположење?

Све видим, све знам и све ми је јасно, само мудро ћутим (смех). Мени је тешко покварити расположење јер када осетим нечију тенденцију ка томе, ја се само дистанцирам.

Једноставно, ако је неко хејтер, то је његов проблем. Немам ја с тим ништа. Писала сам колумну о томе, насловљену са „Извините, али ја баш уживам“.

Дошло је време када свако може да пише по свом зиду, али то је и даље само зид. Не ваља када та мржња из фотеље или хејт узме маха, па људи мисле да ако им нико није стао на пут могу да пишу и причају о другима шта год желе.

Чињеница је да постоји много љубоморе, друштвене мреже му дођу као лупа за свачији случај. Све се само јасније види.

Фото: Foto: Milan Kostić

Као новинару и ПР-у великих звезде, телефон вам стално звони. Постоје ли ситуације када себи можете да приуштите да га искључите?

Знате како, ко год треба да вас нађе, наћи ће вас. Без обзира на то да ли сте на пустом острву и да ли сте можда без телефона.

Мени није проблем што је телефон стално уз мене, јер сам осим због посла и приватно у контакту са много људи широм света тако да нам данас телефон служи да превазиђемо километре  који  нас деле.

Поред толико послова, ви сте и мајка. Да ли је савремена жена у покушају да усклади све обавезе, осуђена на компромис? Постоје ли ствари које стално одлажете за сутра?

Нисам вам ја класична жена. Мене не занима да  изигравам жртву, јер желим да постигнем све. Ја сам свој живот организовала тако да све има своје време и место.

Све што желим да радим, радим онда када ми се ради јер је то једини начин да будем срећна.

Жене често греше када своја задовољства одлажу за право време. Мени је свако време право ако радим оно што волим.

Моја ћерка Милица је већ велика девојчица и јако сам поносна на сво разумевање које добијам од ње. То је било тако и када је била мала.

Ако нам се црта кредама у парку, остављамо све и идемо да цртамо. Ако возимо бицикл заједно поред реке, тај дан прогласимо за спортски дан и уживамо.

Тако да ја као мајка имам доста обавеза, али имам и разумно дете које схвата да ако ме пусти да се одморим, моћи ћу да скачем са њом на трамболини наредна два сата.

Поред свега што сам постигла у животу, мој највећи успех је што могу да уживам у одрастању моје ћерке Милице.

И пословно и приватно увек сте дотерани и добро расположени... Где нестаје сав тај стрес и умор?

Знате како, кад се погледам у огледало и видим да то изгледа како треба, мени све буде лепо.

Волим живот и уживам што знам да у сваком тренутку могу да нађем нешто лепо.

Постоје неке ствари које не могу да променим, али нећу се сигурно фокусирати на то што ми не одговара, него ћу угађати себи и људима које волим. И биће ми лепо.

Путовања су начин да се регенеришем, а открићу вам и једну тајну. Као искусан путник, одговорно тврдим да свака земља у коју путујете у вама буди различита осећања и сазнајете о себи нешто ново.

Приватно се окружујем људима који ми импонују и моји су пријатељи из најразличитијих периода мог живота, али заједничко им је једно – сви умеју да уживају у животу.

А то верујте нема везе са новцем! Уживање је стање духа. Мој најчитанији текст је на блогу где пишем о томе како сам се провела у Врњачкој бањи.

Тако да, ако умете да уживате -  и Соларис ће вам бити као да сте на Малдивима.

Снежана Милановић

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести