Јуроњуз Србија почео да емитује сигнал

БЕОГРАД: Јуроњуз Србија почео је да емитује сигнал преко Пej ТВ платформе, што је последња фаза пре почетка емитовања програма те телевизије крајем овог месеца.
t
Фото: pixabay.com

На свечаности у Центру “Сава”, где се и налази редакција Јуроњуза Србија, говорили су генерални директор Јуроњуза Мајкл Питерс, премијерка Србије Ана Брнабић, генерални директор Телекома Владимир Лучић и амбасадор Француске у Србији Жан Луи Фалкони.

Премијерка је нагласила да долазак Јуроњуза за Србију значи више медијског плурализма, поштовања највиших професиноналоих стандарда, пре свега објективности и непристрасности, али и мање сензационалнизма, а више проверених, тачних и потпуних информацвија.

То нам је битно и као замајац и као подршка даљим реформама у Србији, рекла је Брнабић.

Она је захвалила тиму Јуроњуз Србија и генералном директору Мајклу Питерсу због тога што су донели одлуку да се покрене Јуроњуз Србија, чиме је, како је рекла, показано огромно поверење, али и вера у европску будућност Србије.

Генерални директор Телекома Србија Владимир Лучић поручио је да је од великог значаја то што је у Србију дошао један од најјачих и најквалитетнијих информативних канала у свету, а дефинитивно, како је рекао, најјачи у Европи.

То што је таква корпорација изабрала нас као партнера у раду представља велику част и велику сатисфакцију, а истовремено и професионалну обавезу да и у овом сегменту пословања будемо лидери у региону, рекао је Лучић.

Јуроњуз Србија је брендирана афилијација Јуроњуза, која ће емитовати локалне, регионалне, националне и међународне вести на ТВ и дигиталним платформама, у продукцији сопственог тима новинара и дописника.

Део је шире Јуроњуз мреже која емитује глобалне вести на више језика, из европске перспективе, за више од 400 милиона домова у 160 земаља.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести