Кренули kovid-free возови између Рима и Милана

РИМ: Данас су између Милана и Рима почела да саобраћају два брза воза, јутарњи и вечерњи, који ће бити ковид-фри, писе писе лист “Ил Ђорнале”.
italija koronavirus
Фото: Pixabay.com

То значи да ће у возовима, који ће без заустављања повезивати два града, моћи да путују само они који имају негативан тест на корона вирус,

Путници ће моћи да се тестирају у шаторима који су специјално за те потребе постављени испред железничких станица два града.

Тест не сме бити старији од 48 сати, а уколико путник са купљеном картом буде позитиван моћи ће да добије натраг новац за карту.

Такође, путници ће бити контролисани, мораће да уз карту и негативни тест покажу и лична документа и да на станици буду најмање 45 минута пре поласка воза.

За ове потребе Црвени крст Италије обезбедио је уз купљену карту и бесплатно тестирање на ковид19, који се у Италији плаћа око 50 евра.

У јутрошњем ковид-фри возу из Милана били су и министар за одрживи транспорт и инфраструктуру Енрико Дзованини и министар за туризам Масимо Гараваља.

Путници у возу мораће и даље да се придржавају предходно уведених анти-ковид ограничења, а то значи да ће током путовања морати да носе заштитне маске и да седе на стриктно означеним местима, да би одржавали физичку дистанцу.

То знаци да ће вагони бити попуњени са 50 одсто капацитета.

У Италији је и даље на снази забрана путовања између регија, изузев у оправданим случајевима као што су здравствене потребе и радна обавеза.

Прошле године у јеку првог таласа пандемије највећи део возних линија је обустављен, изузев главних, као што је и ова између Рима и Милана.

EUR/RSD 117.5647
Најновије вести