Ланац Домино'с пицерија преломио - "ариведерчи" Италија

ЊУЈОРК: Само седам година након што је дебитовао у Милану, амерички ланац Домино'с пицерија напушта Италију пошто није успео да придобије локалне купце.
pica
Фото: Youtube Printscreen

Овај гигант на тржишту брзе хране затворио је и последњу од својих 29 продавница на Апенинском полуострву након борбе да се позиционира у тој земљи, која је показала да је тешко придобити домаће становништво, извештава "Блумберг".

Излазак компаније из Италије дочекан је поздравима одобравања на Твитеру, где су корисници исмевали Домино'с што је уопште покушао да нађе упориште у домовини пице.

Домино’с је стигао у Италију 2015. године, када је већ имао више од 12.000 локала широм света. Планирао је да придобије купце „чисто италијанским“ састојцима, укључујући „100-постотни парадајз сос и моцарелу, и производе попут пршуте из Парме, Горгонзоле, сира Грана Падано и Моцареле од бивољег млека из Кампаније“.

Планове компаније да "упеца" Италијане доставом пице распршила је пандемија, пошто су се и домаће пицерије масовно окренуле испорукама на адресу наручиоца због корона мера ограничења које су затвориле локале.

У прошлогодишњем извештају о пословању, компанија надлежна за италијанску франшизу Доминоса навела је као један од узрока својих лоших резултата „значајно повећан ниво конкуренције на тржишту доставе хране“, пренео је "Блумберг".

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести