Летовање с пет звездица: Најексклузивније дестинације на свету

Сезона се полако захухтава, а годишњи одмори куцају на врата. Главне теме су, наравно, куда, с ким, на колико и пошто?
jezero komo
Фото: pixabay.com

Како бисте мало предахнули, ево неких од најексклузивнијих дестинација због којих вас сигурно неће болети глава и то из једног врло простог разлога: недоступне су. Бар за већину; у њима летује отприлике један проценат привилегованих и ултра богатих срећника. Остатак планете може само овако мало да „завири“...

Свети Винсент: Британска краљевска породица је назвала ово острво својим другим домом. Принц Вилијам и војвоткиња Кејт сваке године изнајмљују једну од бројних вила, у којима тек недељу дана одмарања и уживања кошта 20.000 долара.

Језеро Комо, Италија: Ако кажемо да је то језеро на којем Џорџ Клуни има вилу, те је са супругом Амала редован гост, јасно је о каквој се ексклузиви ради. У питању је одмор у задивљујућим вилама на обали, окруженим предивним планинама.

Малдиви: Како би побегли од свих, славни и богати долазе на ова острва, смештени јужно од Индије. Окружена су дубоким плавим океаном и позната као романтично одредиште, а многи холивудски парови упуштају се у авантуру звану подводни ресторани и виле са 5 звездица како би побегли што од папараца, што од стварности. И док је велик део Малдива доступан и обичним смртницима, један део је затворен и приступачан само привилегованима.

Свети Барт: У питању су кристално плаве воде карипских острва на којима се налази само 24 хотела са собама које је скоро па немогуће резервисати. Наравно, нису то обични хотели. Ако којим случајем и успете да добијете собу, па макар на само један дан, очекујте друштво попут Бијонсе, Џеј Зија, Гвен Стефани. И такав рачун, наравно.

Фото: pixabay.com

Сен Тропе, Француска ривијера: На југу Француске често ћете налетети на звезде попут Кетрин Зите -Џоунс, Викторије Бекам и Тома Круза како се одмарају на својим супер луксузним јахтама привезаним уз обале неких од најлепших плажа на свету...

Сејшели: Као и Малдиви, на Сејшелима је све око приватности, предивне природе и луксузног смештаја. Ултра ексклузивно Северно острво, на којем привилеговани за ноћ у вили кеширају по 10.000 долара, доступан је само помоћу приватног хеликоптера.

Кенија: За неке богаташе излежавање на плажи или поред базена - не представља идеалан одмор. Не, они желе да посматрају лавове, одмарају се испод луксузних тенди и лутају пространствима током сафарија. Може, под условом да имате 4.000 долара за ноћ у некој од луксузних вила...

EUR/RSD 117.5703
Најновије вести