Мачке - терапеути који вас чекају код куће

Мачке су најпопуларнији кућни љубимци, а њихови власници знају да упркос томе што се за њих мисли да су хладне и не показују довољно љубави, заједнички живот доноси многе користи. Забавне и разигране, могу нам и олакшати живот, те набавите себи што пре једног супер-љубимца.
e
Фото: pixabay.com

Најпре, деца која одрастају с мачкама имају мању опасност од добијања  алергија током живота, попут алергија на гриње, длаку и траву. Осим тога, мачке штите кућу од штеточина, с обзиром да су природни грабљивци, иако припитомљене, и даље крију у себи ловачки инстинкт и можете бити сигурни да ће вас бубе и мишеви заобићи, уколико вам је члан породице једна мачка. Мачке имају позитивног утицаја и на децу, те су добар ослонац у тешким ситуацијама, али и при учењу друштвених вештина. Не једу колико и пси, те самим тим ће вам и мање новца требати за храну, али захтевају једнаку одговорност. С друге стране, за разлику од паса, мачкама не смета када одете од куће и не брину ни када ћете се вратити. Оне воле да су саме, могу себи да организују забаву и саме, а када им је досадно, једноставно ће се препустити сну.

Доказано је и да мачке снижавају крвни притисак, те ризик од срчаног удара. Звук предења на вашем крилу има умирујући, готово терапеутски учинак на власника. Још један разлог да што пре набавите мацу је што живе и до 15 година, те ће ваш другар бити ту још дуго.

Маша Стакић  

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести