Мађарска: Отказан Сигет, догодине "велики повратак"

БУДИМПЕШТА: Организатори мађарског музичког фестивала Сигет, који стоји иза неких од највећих музичких фестивала у Европи, саопштили су данас да отказују главни летњи догађај у Будимпешти, и да ће уместо тога у 2022. години уследити "велики повратак".
s
Фото: Youtube Printscreen

Из компаније која организује фестивал наводе да је ситуација са пандемијом корона вируса и неизвесност у погледу путовања, смештаја и коришћења картица за вакцинацију на домаћем и међународном нивоу, приморала организаторе на преиспитивање овогодишњих фестивалских планова.

"Са тугом у срцу, али знајући своју одговорност и видевши сву неизвесност, донели смо одлуку да се уместо тога припремимо за следећи фестивал Сигет", рекао је Тамас Кадар, водећи организатор Сигета, а преноси агенција Ројтерс.

Фестивали које је организовала та компанија, у којој је амерички приватни инвестициони фонд "Провиденс еквити партнерс" купио 70 одсто удела у 2017. години, доносили су огроман прилив Мађарској од туризма, где на туристичку индустрију отпада више од десет одсто бруто домаћег производа.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести