Мелинда Гејтс изнајмила острво да избегне притисак медија

ЊУЈОРК: Након информација о разводу брачног пара Гејтс, Мелинда Гејтс одлучила је да се повуче у својеврсну медијску изолацију, а медији преносе да је то учинила изнајмивши приватно оствро на којем ноћење кошта 132.000 долара.
bil gejts
Фото: Tanjug (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Пар који је у браку провео 27 година саопштио је у понедељак да се разводи, а ову одлуку су објавили у заједничкој изјави за јавност.

Међутим, како преноси популарни магазин ТМЗ, пар је према првим плановима информацију о разводу требало да објави у марту када је Мелинда заправо и изнајмила приватно острво Каливињи у Гренади.

Према изворима ТМЗ-а, план је од самог почетка био да Мелинда и троје деце остану на острву након одлуке о разводу брака.

Острво Каливињи величине је 80 хектара и гостима нуди 25 величанствених апартмана и викендица. Оно што је такође интересантно, острво је удаљено пет минута вожње бродом од Гренаде, преноси портал Клиx.ба.

Када је реч о најавама развода и разлозима зашто брачни пар одлуку о разводу није објавио у марту, ТМЗ преноси како адвокати Била и Мелинде Гејтс настоје да склопе споразум о разводу који ће задовољити обе стране.

Иако је брачни пар саопштио да је реч о пријатељском разводу, извори ТМЗ-а су нагласили да је породица углавном стала на Мелиндину страну, па да се у овом случају не може рећи да се ради о "пријатељском разводу".

Након саопштења о разводу брака, амерички Блумберг је пренео информацију да је Бил Гејтс путем своје компаније први дан након објаве информација о разводу исплатио сада већ својој бившој супрузи 1,8 милијарди долара накнаде што су многи протумачили као део споразума о разводу познатог брачног пара.

У својој молби за развод поднетој у понедељак Мелинда је изјавила да је њен брак с мултимилијардером и суоснивачем Мајкрософта, једним од најбогатијих људи на свету, "неповратно завршен", те се обратила судовима како би поделили заједничко богаство које је овај пар стекао, а које вреди 146 милијарди долара.

Подела на пола је извесна јер је у захтеву за развод наведено да пар, који се венчао 1994. године, није потписао предбрачни уговор, а према закону америчке савезне државе Вашингтон, очекује се да се имовина при разводу дели на једнаке делове.

Уколико се то и догоди, Мелинда Френч Гејтс, која је недавно на своје профиле на друштвеним мрежама додала девојачко презиме Френч, биће на другом месту листе најбогатијих жена света.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести