Нова сезона серије „Мама и тата се играју рата” од 17. децембра на РТС1

НОВИ САД/БЕОГРАД: Нова сезона серије „Мама и тата се играју рата” стиже на први програм Радио-телевизије Србије у суботу, 17. децембра, где ће се десет нових епизода емитовати викендом од 20 часова.
k
Фото: Produkcija Kombajn

Духовита и емотивна прича о глумцу Вељку Радисављевићу, којег нам је приближио глумац Гордан Кичић, и његовој породици, које смо најпре упознали кроз филм „Реална прича”, а онда и прву сезону серије, наставља се три године касније. Жеље главних ликова су се обистиниле, а уз њих и старо правило - „пази шта желиш, можда се и оствари” - што ће бити главно тежиште приче у новој сезони. 

Креатор ове серије у којој се спајају драма и комедија је управо глумац Гордан Кичић, који је уз Мину Ђукић и Марка Манојловића и редитељ серије. Кичић потписује и сценарио уз Гвоздена Ђурића и Марка Манојловића. У разговору за Дневников ТВ магазин Гордан Кичић открива да његов јунак Вељко Радисављевић већ у првој епизоди нове сезоне прекида свој велики успех на Камчатки, где је снимао серију за „Нетфликс”, и враћа се у Београд три године касније због смрти свог оца. По повратку у Србију Вељко ће, како сазнајемо, открити многе дуго скриване породичне истине и остати дуже него што је првобитно планирао.

– С његовим повратком, три године касније, затичемо и све остале ликове, а међу њима се дешава много тога. У односу на то где смо их оставили доста се тога променило у њиховим животима и наша серија од десет нових епизода обухвата период од десет дана током којих ће Вељко морати да заврши гомилу неких послова и обавеза у вези са смрћу свог оца. Тај догађај мења његову перспективу према животу који је водио, али и перспективу према самом себи, према породици... Тај догађај иницира пуно промена – открива Кичић за Дневников ТВ магазин и кроз смех додаје да не жели да нам открије да ли ће у „рату” којим се „играју” Вељко и његова бивша супруга Јадранка, коју игра Нина Јанковић Дичић, у другој сезони неко од њих двоје „спустити копља”, али да су самим насловом донекле већ одговори - да се мама и тата и даље играју рата!

Нове епизоде прате емоционална превирања и кризу породице Радисављевић, која кулминира озбиљним променама у начину живота Вељка и Јадранке, који су се развели, али су свесни да морају и даље да деле све проблеме везане за одрастање њихове ћерке Виде, коју игра млада Лена Лазовић. Ипак, оно што је доминантно пратило прву сезону, биће актуелно и у другој, а то је одсуство емпатије међу главним јунацима, што ће, како сазнајемо, уносити тужне моменте у серију. То нам, како каже Гордан Кичић, говори да смо као друштво доста усмерени само на себе.

– Та количина саможивља врло је присутна данас, барем из перспективе наших ликова. То указује на разне неке проблеме и ситуације које се јављају у савременом друштву, барем онако како их ми видимо – прича нам Кичић и додаје да смо у првој сезони видели да апсолутно нико никога у тој „реалној причи” нико никога не слуша. – У другој сезони наши јунаци ће морати да почну да комуницирају једни са другима јер их ствари превазилазе. У том смислу дешава се неки помак, али ти помаци су мали.

Кичић истиче и да су ситуације у којима се ликови налазе и у наставку серије веома драмске, али да су умотане у питку комедију, која са лакоћом прича радњу.

– Публика тако може да се смеје, али кроз тај смех препознаје и разне ствари и то је мени била главна ствар када сам почео са филмом „Реална прича”, а онда и серијом „Мама и тата се играју рата”. Ствар је универзална, није само препознатљива нашем народу. Мислим да се овакве приче дешавају свуда у свету, тако да ништа нисмо посебни у смислу тих карактерних особина људи – каже за Дневников ТВ магазин глумац Гордан Кичић.


Шта нас чека у првим епизодама?

У првој епизоди, која је на програму у суботу, 17. децембра од 20 часова на РТС 1, затичемо главног јунака Вељка Радисављевића на Камчатки и снимању серије, које прекида када добија вест да му је преминуо отац. Вељко мора да се врати после три године одсуства, а док је био одсутан његова бивша супруга, Јадранка, добила је сина Лава, са својим новим партнером - Дејаном. Вељко је потресен због очеве смрти и тражи подршку својих најближих пријатеља, али се испоставља да су сви они презаузети својим свакодневним обавезама. На Вељку је сада велики терет - да се заиста суочи са губитком оца.

У другој епизоди, коју ћемо гледати већ сутрадан у исто време, видећемо да је, док је Вељко био на снимању серије на Камчатки, његова ћерка Вида попустила у школи. Вељка и његову бившу супругу Јадранку, учитељица позива на разговор, незадовољна због тога што Вида измишља разне ствари и представља их као истину. Вељко се посвађа са учитељицом, јер сматра да је то заправо доказ Видине маштовитости. Још више се изнервира кад схвати да је на комеморацију поводом смрти његовог оца дошло свега неколико људи.


Фото: Produkcija Kombajn

Како незванично сазнајемо, ауторска екипа већ припрема и трећу сезону, али се чекају најпре реакције на другу сезону, која креће са емитовањем.

– Сада нам је било теже, него када смо кретали у прву сезону серије, јер смо имали веома добре резултате гледаности серије, али и филм је, пре свега, веома добро прошао и код нас и у региону и у иностранству. Свих десет премијерних приказивања наше серије из викенда у викенд пратило је више од милион и триста - четиристо људи, а да не причамо о региону, јер је приказана и у Хрватској, Северној Македонији, Црној Гори, Босни и Херцеговини – објашњава Кичић. – Самим тим нам је било изазовније да осмислимо другу сезону, која је требало да буде у нивоу прве, те пробамо да је „прескочимо”. Чини ми се да смо успели у томе. Што се тиче писања и смишљања свих тих догађаја у наставку јесте било врло захтевно, али чини ми се да смо ту урадили доста добар посао, као и цела екипа, која је добро схватила како ову серију треба да ради. Имали смо пробе и све те улоге су писање баш за ове глумце. Задовољан сам како смо све завршили.

Иначе, поред Гордана Кичића, Нине Јанковић Дичић и Лене Лазовић,  у другој сезони пратићемо и даље авантуре главних јунака које тумаче Небојша Илић, Војин Ћетковић, Јована Гавриловић, Милица Михајловић и Катарина Гојковић, а екипи се у новим епизодама придружују и Амила Терзимехић, Алексеј Бјелогрлић, Александар Ђурица, Стефан Бундало и Тијана Марковић.

Владимир Бијелић

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести