Новогодишњи програм на РТВ Војводине: Сви на окупу као некад

У новогодишњој ноћи, централна емисија на првом програму Радио-телевизије Војводине „Све ове године” почиње од 22 часа и траја ће до 30 минута иза поноћи.
marina buljovcic bojan milosevic
Фото: Aleksandar Gusman

Биће то комбинација старих, свима добро познатих народних песмама које сви најчешће певамо у новогодишњој ноћи, и хумористичких блокова у којима ће се појавити позната лица с ТВ екрана, новинари, водитељи, уредници...али овај пут у глумачкој улози.

Први пут ће познате извођаче пратити оба оркестра РТВ Војводине, народни и тамбурашки у исто време, што ће дати посебан нови звук познатим песмама.

У овом делу програма мелодије ће изводити: Мирослав илић. Снежана Ђуришић, Драгица Радосављевић, Гоца Лазаревић, Иван Легенде и други, као и млади певачи: Мирјана Алексић, Давор Јовановић, Стефан Петрушић, Ненад Николић и други.

Фото: Ačleksandar Gusman

У посебном блоку наступиће Душан Свилар са старим хитовима Здравка Чолића, Кемала Монтена и Индекса, али овај пут уз аранжмане тамбурашког оркестра.

Уредник и редитељ новогодишњег програма, под називом Све ове године, је Драган Гузијан.

Кроз програм ће нас водити Бојан Милошевић и прелепа Марина Буљовчић која за ТВ магазин открива како је протекло снимање новогодишњег програма РТВ.

За 14 година проведених у телевизији радила сам разноразне пројекте и емисије али никада до сада новогодишњи програм. Велика ми је част што ћу у поноћ пожелети срећну Нову годину гледаоцима Радио Телевизије Војводине. Бојан Милошевић и ја као водитељски пар имамо улогу брачног пара у којој смо се одлично снашли. За мене лично, ово је сјајно и велико искуство, рекла је Марина у добром расположењу и описала како за њу изгледа савршена новогодишња прослава.

Савршена прослава је уз добро друштво, уз моје жене са телевизије. Једном недељно се екипа окупља и заборавља на све проблеме тако да се може рећи да је нама Нова година барем једном недељно. Овај дочек надам се да ћу провести на неком од тргова у региону, каже Марина и открива по чему ће памтити 2017. годину.

Годину иза нас у послу памтићу по пројекту ,,На 2 мора” и тимском раду на 40 степени Целзијуса. Поред тога издвојила бих и акцију ,,Чепом до рекорда” када је Нови Сад уписан у Гинисову књигу рекорда. За мене приватно била је ово година у којој се певало, славило, радило, мало плакало и много волело. Од следећих година очекујем да се ништа не мења, каже Марина Буљовчић али признаје да има једну жељу за Нову 2018. годину: „Најважнија жеља од свих ми је увек била здравље за мене и моје најближе. Када смо сви добро и на окупу све је много лакше. Исто бих пожелела и вашим читаоцима.”


Све се дешава у кревету

Водитељ култне емисије „Таблоид” Александар Филиповић нам открива како је било у кревету с колегиницом Наташом Илић с којом је снимио скеч у коме су муж и жена који се надмудрују: Било је супер забавно обоје смо одлични глумци, склони импровизицији и запалили смо друштвене мреже с том фотографијом што је доказ да је публика жељна доброг хумора.

Фото: Aleksandar Gusman

Осим емисије на првом програму, и ове Нове године можете пратити прославу свих редакција Другог програма које су пронашле нов, веома атрактиван модел за централну новогодишњу емисију, где заједничким снагама праве један програм, који се разликује од оних уобичајених форми.  

Ту су представљени музичка продукција и фолклорне и играчке групе које гледаоци одлично познају али појављују се и нека нова музичка лица, те се афирмишу млади, талентовани новинари, који ће у Новогодишњем програму бити у улози водитеља, али и глумаца.

То је модел који смо започели прошле године и који је тада има изузетно добар пријем ког публике, па и ове године настављамо у том маниру, рекла је Ана Јашкова, заменик Главног и одговорног уредника Другог програма РТВ Војводине најавивши да ће централна емисија на РТВ 2 „Ко је овде Деда Мраз?” почети у 22 часа и трајаће све до поноћи, а покушаће да гледаоцима испуне по неку жељу.

Снежана Милановић

EUR/RSD 118.2214
Најновије вести