ОкоТВоко: Нове телевизије, стара ТВ лица

Развели су се Јелена Карлеуша и Душко Тошић, па шта?
sasa filipovic, Nemanja Potkonjak
Фото: Немања Поткоњак

Очекивали смо то и раније. Али о чему би се причало у таблоидним емисијама? Наравно, причало се и о Николини Пишек. Николину одавно пратим још док смо само могли да гледамо Хрватску нову телевизију, њихов „Магазин ИН”. И онда је Николина Пишек почела да води „Операцију тријумф”, „Велики брат”, „Ред карпет”, „Булевар на Б92”... И ко се сећа свих силних пројеката? И наравно, била је од оних Хрватица која се удала у Београд. Сада је у великој медијској афери. А после афере сваке лепе жене - зна се - вероватно следи ангажман на некој телевизији. Хонорар ће бити онолики колико је њен таст Миша Гроф наплаћивао уметнине. Шушка се да ће то бити телевизија која има име по једној реци. Остало ако вам кажем, мораћу да цитирам реплику из „Ало, ало” а то нећу.

Ана Михајловски се вратила на телевизију и води викенд програм са Данилом Машојевићем на Новој телевизији и води пројекат „Покрени се”. Филип Чукановић се на Инстаграму поздравио са екипом Прве телевизије где је радио осам година. Присетимо се, радио је и на Б92. Написао је да је било напорно радити јутарњи 15 сати недељно. Нико се не поздравља на Инстаграму ако није нашао боље радно место. Знамо то из примера Весне Дедић и Огњена Несторовића. Увек добро информисани Филип вероватно зна шта следи у додели фреквенција: Н1, Нова С, Хепи, Пинк, Вести, Прва, Б92, Коперникус, УНА, К1, Танјуг, ТВ2, БК и Курир су конкурисали за националну фреквенцију. Има званично четири фреквенције али шта је са петом које се одрекла ТВ Авала? То би у буџет државе могло да убаци око два милиона динара. Дакле, време је трансфера и великих медијских турбуленција. Објављено је и ко је највише зарадио. Шампион је Пинк и диџеј Џекс. Потом следе Wireless медија Игора Жежеља и Минакорд Медија коју чине К1 иза које су Жељко и Јована Јоксимовић и Мања Грчић. Велики приход има и Коперникус систем који је власник Прве и Б92. Очигледно у неким медијима пара има и биће јако занимљиво шта нас све чека ове јесени.

И један лични моменат, десило се да је и ваш колумниста био тема једне трагичне вести. Захвалан сам свим дневним новинама и порталима који су коректно пренели моју објаву са Фејсбука и нису ништа додавали. То ми даје наду да долазе ипак нека боља времена. Да у нама има још увек људскости, емоција и алтруизма. Биће ово јако занимља телевизијска јесен, занимљивија него икада до сада. Мој вам је савет да сад мало угасите телевизор, да одете негде на леп заслужени годишњи одмор и ако нешто пропустите, ова колумна и Дневников ТВ магазин ће вас извештавати.

Спремите даљински за октобар кад почињу нове програмске шеме и сезона киша. Оно што се сигурно зна, без проверених ТВ лица се неће моћи. Очигледно је да ново време није створило нове ТВ звезде. Мораћемо да гледамо стара и проверана ТВ лица на неким новим каналима. Сад волели ви или не Николину Пишек, Јелену Карлеушу, Северину, Сузану Манчић, оне ће и даље бити итекако присутне у нашем медијском животу. Све је то игра телевизијске судбине.

 

Nenad Adamov
16.07.2022 • 21:52
Krokodili u bari političke korektnosti - mediji danas.
EUR/RSD 117.3179
Најновије вести