Патријарх Порфирије о Констрактином хиту

БЕОГРАД: Патријарх српски Порфирије оценио је, коментаришући стих "И шта ћемо сад" из победничке песме која ће Србију представљати на Евровизији, да Црква - која није ни старомодна ни модерна већ савремена - "даје могућност свакоме ко трага за смислом свога постојања у историји и вечности" за "одговоре на најдубља суштинска питања".
p
Фото: spc.rs

Ових дана у једној песми чуо се стих: Шта ћемо сад? Ја сам и читаву песму и тај стих разумео на следећи начин: покушавамо да будемо савршени споља – славни, лепи, моћни, богати и тако даље, а онда дође један мали квар у нашем животу. Дођемо у граничну ситуацију, како то кажу мудри људи данас, и онда схватимо да од свега тога споља нема никакве помоћи, навео је патријарх у беседи поводом Недеље Православља у храму Светог Саве на Врачару.

Црква је зато не само савремена, него вечна, јер одговара на вечна питања и даје могућност свакоме ко трага за смислом свога постојања у историји и вечности. Дарује ту вечност, рекао је патријарх,

Он је, како се наводи у саопштењу Информативне службе СПЦ, поручио да "Црква нити је старомодна, нити је модерна" већ "увек актуелна, увек одговара, даје могућност ономе који тражи истину, који чезне за вечношћу, за љубављу".

До ње се у Христу и Христом долази. Она даје могућност да свако добије одговор на своја суштинска, најдубља питања, навео је патријарх Порфирије.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести