ПЕСМА „ГНЕЗДО ОРЛОВО“ ПОДИГЛА ЈЕ БУРУ У РЕГИОНУ; Бресквица открила ПОРУКУ ПЕСМЕ; ЕВО СА ЧИМ ИМА ВЕЗЕ

Песма "Гнездо орлово", с којом је Анђела Игњатовић Бресквица у трци за представника Србије на Евровизији, изазвала је бурне реакције у региону.
2
Фото: Youtube PrintScreen/K1 Televizija

Издвојила се као један од главних фаворита за српског представника на престижном музичком такмичењу и док је многи подржавају због етно звука и лепог текста, појединци у њој виде "геноцидну песму која говори о етничком чишћењу Албанаца на Косову".

На телевизији К1, млада и популарна певачица открила је како реагује на овакве коментаре.

- Очекивала сам да ће песма имати доста прегледа, али овакве коментаре нисам. Мислим да људи дуго нису чули једну овакву српску песму - рекла је Бресквица.

Осврнула се и на то како је настала идеја за овакву песму.

- Одувек сам сањала о песми попут ове и уверена сам да је мој глас створен да изнесе овако нешто. Није било унапред планирано да се пријавимо за ово такмичење, јер нисмо имали одговарајућу песму. Верујем да је кључно за оваква такмичења да песма не само представља своју земљу на прави начин, већ и носи одређени печат те земље. До сада нисам експериментисала с оваквим жанром - рекла је она и додала:

- Једног дана ме је контактирао Хени и рекао да има песму коју нико други не би прихватио, али да бих је ја вероватно желела.

Открила је и да ли је погађају негативни коментари на друштвеним мрежама.

- Навикла сам на различите врсте коментара и за мене је то сасвим нормално. Иако су неки од њих потпуно бесмислени и ружни, не обраћам пажњу на њих. Искрено, то није ни битно јер сам изузетно поносна на своју песму. Једва чекам тај први наступ како би људи могли чути како песма звучи уживо. Што се тиче броја прегледа, песма је до сада привукла 1,5 милиона људи, што ме додатно радује - рекла је она.

Открила је и која је порука песме "Гнездо орлово".

- Када смо стварали ову песму као чланови "Генерације Зед", желели смо да је представимо као епску борбу између добра и зла. Наша намера је била да истакнемо идеју да добро увек победи на крају, као и да оно има снагу да обнови све што је зло срушило. Ова порука није само универзална, већ се може применити и на многе приватне ситуације. Верујемо да се многи могу идентификовати са својим личним биткама, где је нада у победу добра над злом основна инспирација за превазилажење изазова - рекла је она.

Иако припрема спектакуларан наступ, популарна певачица за сада није желела да открива детаље.

- Спремамо нешто спектакуларно, али не смем да откривам о чему се ради, иако бих радо свима рекла. Мислим да ће људима јако да се допадне наступ, јер се баш трудимо и радимо на томе - рекла је она.

Дневник/К1инфо

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести