Подигнута оптужница против Алека Болдвина за убиство из нехата

САНТА ФЕ: Против америчког глумца и продуцента Алека Болдвина подигнута је оптужница за убиство из нехата на снимању филма "Раст" из 2021. године, саопштило је данас тужилаштво округа Санта Фе у америчкој  савезној држави Нови Мексико.
AP Photo/Seth Wenig, File/Seth Wenig
Фото: AP Photo/Seth Wenig, File/Seth Wenig

Како преноси Си-Ен-Ен, оптужница је подигнута против Болдвина и чланице филмске екипе задужене за набавку оружја Хане Гутијерез-Рид.

Они се терете за убиство из нехата, додало је тужилаштво.

Адвокати обоје оптужених саопштили су раније да су њихови клијенти невини.

Оптужница је подигнута због пуцњаве на снимању филма "Раст", у којој је убијена сниматељка Халина Хачинс.

Истрага о убиству до којег је дошло у октобру 2021. године трајала је више од годину дана.

Током снимања убијена је сниматељка Халина Хачинс, а редитељ Џоел Соуза је рањен, када је сценски пиштољ који је Болдвин користио током пробе у октобру 2021. године испалио прави метак.

Гутијерез је рекла истражитељима да је проверила оружје и да у њему није било правих метака пре фаталног инцидента.

 У тужби, поднетој у фебруару прошле године у Санта Феу против копродуцента и глумца Болдвина, продукцијске компаније, продуцената и других кључних чланова екипе, указивало се на бројна кршења стандарда филмске индустрије.

У тужби која је касније одбачена, наведено је да је продукција "одлучила да ангажује најјефтинију доступну екипу" и да су "свесно ангажовали потпуно неквалификованог сарадника као оружара и помоћног реквизит мајстора".

Породица Халине Хачинс и Алек Болдвин прошле године постигли су нагодбу у тужби против Болдвина и његових сарадника за њену смрт.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести