ПОЈАВИЛИ СЕ САЈТОВИ КОЈИ ОЦЕЊУЈУ СЕКСУАЛНЕ РАДНИЦЕ Велики безбедоносни ризик, оцењују надлежни у Холандији

Надзорно тело за заштиту приватности истражује сајт за преглед сексуалних услуга због забринутости за безбедност сексуалних радница које упозоравају да се осећају угрожено.
s
Фото: Pixabay.com

У питању су веб-сајтови као што су ГирлсРивју и Hoockers.нл на којима клијенти-корисници објављују "рецензије" и деле своја искуства о сексуалним радницима, преноси дневник "НЛ тајмс".

Међутим, платформа за преглед сексуалних услуга се све више злоупотребљава за дељење приватних података сексуалних радница и ширење неистина које имају трајан утицај на њихову безбедност.

Да би скренули пажњу на овај озбиљан проблем, десетине сексуалних радница побуниле су се у центрима за подршку које субвенционише држава.

С обзиром да се у овом случају ради и о кршењу заштите личних података, управа за личне податке (АП) је такође интервенисала и покренула истрагу након више десетина притужби.

Према тврдњама пет сексуалних радница, платформа ГирлсРивју представља велики безбедносни ризик јер корисници могу да деле информације о локацијама и псеудонимима сексуалних радника.

Поред тога, администратори веб страница не интервенишу када се објављују и деле неистине о сексуалним радницама.

На пример, корисници сексуалних услуга тврде да је безбедно практиковати секс без заштите са одређеним сексуалним радницима или објављују да неке воле грубости и да са њима треба "чврсто поступати".

Након таквих објава таргетиране сексуалне раднице се суочавају са мушкарцима који захтевају такве екстремне услуге и љуте се када то не добију, што представља значајан безбедносни ризик.

 

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести