насиље над женама

Друштво Дачић: Насиље над женама у свету се увећало током короне
БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је данас, поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, да најновији подаци показују да се насиље над женама увећало током пандемије корона вируса.
Друштво Нисте саме, пријавите насиље одмах - не чекајте крај пандемије
БЕОГРАД: Србија се данас прикључила обележавању глобалне кампање "16 дана активизма против насиља над женама" која се одвија под слоганом "Ниси сама, пријави насиље", саопштено је из Координационог тела за родну равоноправност Владе Републике Србије.
Друштво Станојевић: У Србији нема епидемије насиља над женама
У Београду су три сигурне куће, а има их и у већим градовима Србије и никада се није доводило у питање да ли сигурна кућа може да прими жену која је жртва, рекла је координаторка Сигурне куће Весна Станојевић.
Друштво Омбудсман: Нулта толеранција насиља над женама мора бити доследна
БЕОГРАД: Политика нулте толеранције насиља према женама не може и не сме да се огледа само у доношењу законских и других докумената, већ је неопходно обезбедити њихово доследно спровођење у сваком појединачном случају насиља, саопштио је данас покрајински омбудсман поводом Међународног Дана борбе против насиља над женама, који се обележава сутра.
Спорт / Фудбал Орлови рекли "не" насиљу над женама
БЕОГРАД: Акцији "Стоп насиљу над женама" Координационог тела за родну равноправност и компаније "Моцарт се придружила се и А селекција фудбалске репрезентације Србије.
Друштво У Војводини 928 случајева насиља над женама
НОВИ САД: Број пријављених случајева насиља над женама у систему здравствене заштите у 2019. године у Републици Србији износи 4.105, од чега у централној Србији 3.138 и у Војводини 928 случајева. Највећи број пријављених случајева родно заснованог насиља здравственим установама према окрузима је у граду Београду (814), а најмањи број у Борском (22) и Зајечарском (35) управном округу – кажу подаци из Извештаја о пријављеним случајевима родно заснованог насиља у здравственим установама у Републици Србији, 2019 година Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.
Друштво У ланцима институција, насилника и предрасуда
Можда званичне евиденције нису регистровале повећан број случајева породичног насиља током карантина, али то не значи да их није било, већ да су услови за тражење подршке били отежани: на минимум је сведен или потпуно укинут теренски рад већине институција, а самим тим и директан контакт са корисницима које углавном чине жене.
Хроника Ухапшен мушкарац из Бора јер је ударио невенчану супругу
БЕОГРАД: Полиција је у Бору ухапсила је А. М. (1987) из тог града због сумње да је, након краће свађе, задао више удараца својој невенчаној супрузи.
Хроника Лесковчанин осумњичен да је тешко пребио партнерку
ЛЕСКОВАЦ: О. С. (40) из Лесковца ухапшен је због сумње да је тешко пребио 35-годишњу жену с којом је у емотивној вези.
Хроника Пазарац ухапшен због насиља над супругом
НОВИ ПАЗАР: Е. А. (37) из Новог Пазара ухапшен је због сумње да је у породичној кући више пута ударио двадесеттрогодишњу супругу.
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести