насиље над женама

Друштво ОПРЕЗ! Гардијаново истраживање открило пропагирање СЕКСУЛАНОГ НАСИЉА на ИНСТАГРАМУ; Реаговала МЕТА
ЛОНДОН: Према последњем истраживању, људи који су се представљали као сводници користили су Инстаграм за промовисање сексуалног насиља и експлоатацију жена, објавио је данас Гардијан.
Хроника ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ ПРЕБИЈАЊА СУПРУГЕ Тужилаштво тражи преко шест година затвора за мужа силеџију
БЕОГРАД: Треће осново јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против М. Р. због сумње да је 6. фебруара у Новом Београду пијан претукао ванбрачну супругу.
Магазин / Наслови ПОЈАВИЛИ СЕ САЈТОВИ КОЈИ ОЦЕЊУЈУ СЕКСУАЛНЕ РАДНИЦЕ Велики безбедоносни ризик, оцењују надлежни у Холандији
Надзорно тело за заштиту приватности истражује сајт за преглед сексуалних услуга због забринутости за безбедност сексуалних радница које упозоравају да се осећају угрожено.
Друштво ПАПА ФРАЊА О НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА: Свако ко науди жени, скрнави Бога
Папа Фрања осудио је данас насиље над женама, поручивши да свако друштво треба да поштује све жене.
Photo
Друштво ЖИВОТ БЕЗ НАСИЉА На конференцији у Новом Саду о економском, сексуалном, као и о најекстремнијем насиљу - ФЕМИЦИДУ
Препознајући да је насиље у породици најраспротрањенији вид кршења људских права, као и да међусобна сарадња и координација институција представља предуслов ефикасне борбе против насиља у породици и насиља над женама, Покрајински заштитник грађана - омбудсман, као координатор мреже „Живот без насиља”, организовао је у сарадњи са Министарством правде Републике Србије годишњу конференцију мреже „Живот без насиља“ под називом „Спречавање и откривање свих видова насиља над женама и насиља у породици“.
Војводина МИНУТ ЋУТАЊА И НАРАНЏАСТИ ГЕРБЕРИ Зрењанин одао пошту женама ЖРТВАМА НАСИЉА
Поводом глобалне кампање “16 дана активизма против насиља над женама”, са Малог моста је симболично пуштено у воду 27 наранџастих гербера и минутом ћутања одата пошта свим женама, жртвама насиља у нашој земљи током ове године.
Хроника УХАПШЕН НОВОПАЗАРАЦ због сумње да је физички ПОВРЕДИО СУПРУГУ Насрнуо на њу пиштољем
НОВИ ПАЗАР: Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Пазару ухапсили су Џ.Б. (1995) из Новог Пазара, због постојања основа сумње да је данас извршио кривична дела насиље у породици, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и насилничко понашање.
Друштво ЖЕНЕ ЖРТВЕ НАСИЉА ЧЕСТО МИСЛЕ ДА СУ САМЕ КРИВЕ Није лако превазићи трауму
Од почетка ове године новосадској канцеларији Центра за подршку женама из Кикинде јавило се укупно 16 жена, од којих су њих 12 биле жртве сексуалног насиља. Социјална радница Анђелка Вујанић каже да је она саветница, као и још две психолошкиње које раде са женама.
Друштво НАДА ПАДЕЈСКИ ШЕКЕРОВИЋ, РУКОВОДИТЕЉКА СИГУРНЕ ЖЕНСКЕ КУЋЕ У НОВОМ САДУ У овој години је УБИЈЕНО 26 ЖЕНА
Сваке две недеље, у просеку, једну жену у Србији убије члан породице, најчешће у дому.
Хроника ПРЕТИО СУПРУЗИ ДА ЋЕ ЈЕ УБИТИ Ухапшен 62-годишњи Боранин осумњичен за насиље у породици
БОР: Полиција у Бору ухапсила је 62-годишњег Љ. С.  из овог града због постојања основа сумње да је извршио кривично дело насиље у породици.
EUR/RSD 117.1277
Најновије вести