Половина грађана Србије верује да ће се у 2021. све вратити у нормалу

БЕОГРАД: Половина грађана Србије (48 одсто испитаних) верује да ће се у наредној години све вратити у "нормалу" што се тиче корона вируса, а њих 27 одсто сматра да то, ипак, неће бити идуће године, док 25 одсто мисли да се никада све неће вратити на старо, показује истраживање компаније "Intelligence".
w
Фото: Pixabay.com

Од 1.192 испитаника грађана Србије 56 одсто њих каже да ће Нову годину провести у кругу породице, од тога њих 19 одсто са дечком или девојком, док ће са пријатељима бити 18 одсто грађана.

Као дестинацију где би највише волели да проведу Нову годину 92 одсто грађана бира Европу, 31 одсто грађана се одлучило за Париз, њих 18 одсто за Беч, за Праг 13 одсто, Москву осам одсто, а за Барселону 5,4 одсто.

Од далеких дестинација најпожељнији су Њујорк за шта се одлучило 4,4 одсто грађана и Дубаи 2,2 одсто.

Када је у питању Србија, 29 одсто грађана, углавном из Београда, за доцек Нове године одабрало је Нови Сад, за Златибор се одлучило 19 одсто испитаника, Београд 18 одсто, док се за Копаоник определило њих 11 одсто.

Када је реч о спорту, очекивано најпопуларнији српски спортиста Новак Ђоковић има највећу подршку и то чак 86 одсто, док свега 2,2 одсто испитаника има негативан став о њему.

Такође, о породици Новака Ђоковића позитиван став има 64 одсто испитаника, док негативан став има њих 5,5 одсто.

О спортисти Николи Јокићу 73 одсто грађана има позитивно мишљење, а њих 4 одсто негативно, док о фудбалеру Немањи Видићу позитивно мисли 71 одсто испитаника, а негативно 2,9 одсто.

Истраживање је рађено крајем децембра на национално репрезентативном узорку од 1.192 испитаника.

EUR/RSD 117.1793
Најновије вести