Поново критике Брижит: Прва дама као “краљица Француске”

ПАРИЗ: Супруга француског председника Брижит Макрон поново је на удару критика јавности, овај пут - пребацују јој да се понаша као “краљица Француске”.
Epa (Yoan Valat)
Фото: Epa (Yoan Valat)

Разлог томе је што не поштује протокол који налаже да на церемонијама стоји иза супруга, уместо, као што то она чини - да стоји поред њега. 

Такво њено понашање изазвало је реакцију на друштвеним мрежама, где су почели да је пореде са Маријом Антоанетом, преноси британски Тајмс.

Жена не треба да буде позади, узвратила је она у уторак за француски радио РТЛ.

Њен контроверзни став изазвао је подсмехе на друштвеним мрежама, где је неколико корисника подсетило да она није изабрана и да се понаша као “краљица Француске”, док су је други поредили са супругом француског краља Луја XVI Маријом Антоанетом, која је имала репутацију раскалашне особе и била убијена током Француске револуције.

Њено схватање улоге прве даме засновано је на схватању да је заједница коју формира са Емануелом Макроном “модерна заједница у којој је жена изједначена са мушкарцем”, рекао је Тајмсу шеф њеног кабинета.

Како лист подсећа, она је у септембру на седници УН одбила да седи у другом реду са другим супругама лидера и одлучила да седи са француском делегацијом.

Како се наводи, Брижит Макрон истражује начине да преузме већу улогу у Јелисејској палати и фокусираће се на портфолио од четири до пет проблема, укључујући социјалну искљученост и права особа са хендикепом.

EUR/RSD 118.3459
Најновије вести