РОЂЕНИ У ПЕТОМ МЕСЕЦУ ГОДИНЕ ПОСЕБНИ: Мајска деца се издвајају по једној прелепој ствари

Утицај дневног светла на допамин, хормон среће који контролише центар за ужитак, један је од разлога што су рођени у петом месецу године по природи већи оптимисти од других.
б
Фото: Pixabay.com

Особе рођене у мају су међу најсрећнијим и најздравијим људима, показало је истраживање британског психолога Ричарда Вајсмана, који је проучавао утицај годишњег доба на развој деце.

Према студији његовог тима, рођени у мају имају више оптимизма и позитивнији поглед на свет од осталих, и то, како је оцењено, због утицаја дневног светла на допамин, хормон среће који контролише центар за ужитак.

Мајске бебе су издржљивије и отпорније на многе бољке од оних рођених у јесен или зиму, баш захваљујући комбинацији умерених пролећних температура и сунца. Имају мањи ризик од болести дисајног система, од алергија, астме и екцема јер се у најранијем добу суочавају са алергенима и расту заједно са природом, пише у студији Вајсмановог тима.

Један од закључака овог истраживања истиче да мајска деца расту у људе снажне воље са израженом интуицијом.

Тврдоглави и упорни

Са астролошког аспекта, рођени у мају препознају се по тврдоглавости и упорности, а због тога већина има успеха у пословном животу.

Краси их урођена радозналост и авантуристички дух, али су у одраслом добу посвећени породици и добри родитељи.

Информер.рс/ Дневник

EUR/RSD 117.1109
Најновије вести