Руси поново могу да купују „забрањене“ брендове

Руска поштанска служба обавестила је своје сународнике да ће од данас моћи поново да наручују и купују онлајн своје омиљене америчке и европске брендове, попут Најка, Заре или H&M, преноси портал Политико.
с
Фото: Pixabay.com

Портал је, позивајући се на руску агенцију Тас, навео да ће Руси поново моћи да купују западну робу директно са компанијских сајтова, плаћајући страним или руским кредитним картицама.

У случају плаћања руским картицама, Пост Глобал, компанија из Хонгконга и партнер Руске поште, пристала је да плаћа производе уз накнаду, као начин да се премосте западне санкције према руским банкама.

Роба купљена на такав начин биће "на чекању до три месеца" у немачким или америчким складиштима Пост Глобала пре него што буду испоручена корисницима у Русији, у року од неколико недеља за наЈдаља подручја.

Вебсајт Пост Глобала позвао је кориснике из Русије "да посете најпопуларније онлајн радње у Америци и Европи у којима је на стотине хиљада брендова на попусту и само чекају на њих", додаје Политико.

Куповина укључује и различите брендове козметике, сетове Лего коцкица, ајфон телефоне, као и делове за аутомобиле.

Од почетка рата у Украјини, средином фебруара, стотине западних компанија, међу којима су Најк и H&M, затворили су своје пословнице у Русији.

Компаније попут те две, Заре и Лего нису одговориле на захтев портала за коментар.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести