САД: Умро серијски убица ‘‘Дејтинг гејм килер’‘

ЛОС АНЂЕЛЕС: Серијски убица Родни Џејмс Алкала који је постао познат као "Дејтинг гејм килер" умро је данас док је чекао извршење смртне казне у америчкој савезној држави Калифорнија, саопштили су локални званичници.
ubica pixabay
Фото: pixabay.com

Алкала је умро у 77. години у болници у Сан Хоакин Валију у Калифорнији, објавила је затворска управа.

Алкала је осуђен на смрт 2010. године због пет доказаних убистава у Калифорнији у периоду између 1977. и 1979. године, међу којима је и девојчица (12), међутим, власти процењују да је убио до 130 људи широм САД, пренео је "Гардијан".

Он је добио додатну казну од 25 година до доживотне 2013. године, након што је признао два убиства у Њујорку.

Поново је оптужен 2016. године након ДНК доказа који су га повезивали са убиством трудне жене из 1977. године, али тужилац је рекао да је Алкала био исувише болестан како би изашао пред суд због тих оптужби.

Алкала је познат и као ‘‘Дејтинг гејм килер’‘ по томе што се 1978. појављивао у у то време популарном ТВ шоу на америчкој телевизији у којем су се млади учесници насумично упознавали и у неким случајевима касније остваривали љубавне везе.

Амерички медији наводе да је Алкала у тренутку појављивања на ТВ шоу иза себе већ имао неколико убистава.

Полиција је после хапшења открила више хиљада сексуално експлицитних снимака младих жена и адолесцената које је фотографисао сам Алкала.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести