Селимовић: У наставку Бесе жене су више у фокусу

БЕОГРАД: Гошћа нове епизоде видео серијала "Танјуг рефлектор" била је глумица Хана Селимовић која је говорила о предстојећој другој сезони серије "Беса".
h
Фото: Youtube Printscreen

Селимовић је рекла да је у наставку "Бесе", чије емитовање почиње од 27. новембра на телевизији Суперстар, приметно ширење приче са три главна мушка јунака из прве сезоне на већи дијапазон ликова, а и "жене мало више улазе у фокус".

Што ме изразито радује. Нажалост, обично смо писане као фини накит мушким ликовима или као неке жртве преко којих се прелама најтрагичнији део радње. Ретко имамо прилику да гледамо жене у пуној снази, да се бавимо њима и психолошки и на сваки други начин како се набавимо мушким ликовима. Друга сезона у том смислу прави корак напред, нагласила је Селимовић.

Њен лик Дивна је жена на позицији моћи, а у овој сезони добија "једну кључаоницу" кроз коју можемо да гледамо у њен приватни и љубавни живот, односно ње као самохране мајке, "што је доста изазовна улога".

Што се тиче оноса са ликом ког игра Милош Тимотијевић, пре прве сезоне смо разговарали шта су нам узори, у смислу пара детектива, и стално смо причали о Молдеру и Скали, као најдаљој референци. Јако блиски двоје људи, чији однос стално очекујемо да узнапредује. Доста гледалаца се пита у шта ће израсти однос Петрита и Дивне. То ми је јако драго. Мораћете да погледате ову сезону да бисте то видели, рекла је глумица.

Говорећи о продукцијским стандардима "Бесе", Селимовић је рекла да се до те мере водило рачуна о свим аспектима да серију види "као инцидент", пошто тренутна хиперпродукција телевизијског програма у Србији "не значи да смо ушли у простор већег квалитета већ квантитета".

Кад ти се деси заиста квалитетан пројекат то је реткост. Имам срећу и привилегију да у једном таквом играм. Очекујем да ће резултати бити у складу са оним што су били наши услови.стварања, нагласила је Селимовић.

Према њеним речима, у "Беси" је криминал само миље у коме гледамо одвијање драмског садржаја, уз фокусирање на личне приче на минуциозан начин.

Третман породице као теме је доста препознатљив (за ''Бесу''). Чини ми се да улазимо у много богатији и шири простор него у првој сезони. Имам велика очекивања од друге сезоне и верујем да смо надмашили прву, закључила је глумица.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести