Скандал око уписа на елитне факултете постаће књига, а потом и серија

Афера око давања мита за упис на престижне америчке универзитете, а којом се тамишњи медији баве скоро месец дана постаће књига, а потом и серија.
Фелисити Хафман
Фото: Фелисити Хафман (Yotube Printscreen)

У скандал око уписа умешане су Фелисити Хафман, позната по улози Линет Скаво у серији “Очајне домачице” и њена колегиница Лори Локлин, најпознатија по роли у серији “Пуна кућа”, преноси ЦДМ.

Анапурна ТВ објавила је да је склопила уговор о куповини права на коришћење књиге под називом “Accepted” („Примљени“). Ауторке књиге су новинарке Волстрид Журнала Мелиса Корн и Џенифер Левиц.

Књига, коју ће објавити Портфолио, издавач у власништву издавачке куће Пингвин Рендом Хаус, детаљно описује догађаје повезане са скандалом у којему је учествовало педесетак људи, међу њима 33 богатих и познатих родитеља.

Добитник награде Еми, Д. В. Девинћентис (“High Fidelity”) по књизи ће написати сценарио за ТВ серију која ће вероватно имати само једну сезону.

Фелисити се извинила јавности и прихватила одговорност, док Лори није.

Сви су оптужени у завери која је укључивала варање на матури и исплату 25 милиона долара мита да би се осигурао упис њихове деце на познате америчке универзитете попут Јејла, Џорџтауна и Универзитета Јужне Калифорније.

Власти су објавиле да је заверу водио бивши саветник за упис на калифорнијске универзитете Вилијам Рик Сингер који је признао кривицу за организацију преваре и давање мита тренерима, а кандидате је лажно представљао као спортисте.

Још нема информација о глумцима нити о датуму почетка снимања серије.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести