Скандал у Мис Америка: Петиција мисица због увреда, па оставке

ВАШИНГТОН: Челни људи из организације Мис Америка поднели су остваке после открића мејлова у којима су бивше мисице понижаване и називане погрдним именима.
 Epa (Dennis M. Sabangan)
Фото: Epa (Dennis M. Sabangan)

Оставке су поднели извршни директор Сем Хаскел и председник Џош Рендл, а оставку је поднела и председавајућа одбора Лин Вајднер, пише „Вашингтон пост“.

Оставке су уследиле након што је 49 бивших америчких мисица потписало петицију захтевајући оставку Хаскела. Оне су то учиниле пошто је „Хафингтон пост“ објавио мејлове које је Хаскел размењивао са другима из организације тог такмичења.

Хаскел по подношењу оставке огласио саопштењем, извинивши се због „погрешних речи“ које је употребио у мејловима, али је истовремено и критиковао причу „Хафингтон поста“, називајући је „непоштеном и обмањујућом“.

Једна од „тема“ мејлова, у којима се на погрдан начин коментарисао изглед, интелигенција и сексуални живот, бивших мисица, била је и Мелори Хејган, победница 2013. године.

У њеном случају, предмет исмевања била је њена тежина.

Џош Рендл се извинио Хејгановој и навео да је „преписку“ водио неколико месеци пре него што је и почео да ради за Организацију Мис Америка 2015.

Ипак, признао је да је то било погрешно. 

Извињавам се Мелори због моје лоше процене. Иако ова грозна ситуација није потекла од мене, у светлу недавних догађаја и развоја ситуације, не могу више да наставим да вршим функцију председника и поднео сам оставку, навео је Рендл.

Мелори Хејган је за Ен-Би-Си рекла да већ дуго покушава да објасни људима из њене околине да се „такве ствари дешавају и говоре“.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести