Студија: Британцима опала количина антитела у односу на лето

ЛОНДОН: Антитела против корона вируса су рапидно опала међу Британцима током лета, показала је данас објављена студија, што указује да заштита од ковид 19 траје можда и краће него што се мислило.
korona
Фото: pixabay.com

Научници на Краљевском колеџу у Лондону пратили су количине антитела међу Британцима још од првог таласа ковид 19 у марту и априлу.

Њихова студија је показала да је присуство антитела у људском организму пало са шест процената при крају јуна на само 4,4 у септембру, пренео је Ројтерс.

То објашњава смањење имунитета популације претходних недеља, након чега је дошло до драстичног пораста новозаражених Британаца, додаје Ројтерс.

Иако је питање имунитета на корона вирус комплексно и још неистражено подручје, зна се да Т ћелије, као и Б ћелије, могу да помогну у брзом стварању антитела, уколико дође до поновног излагања корона вирусу код људи који су већ прележали болест.

"Видимо да опадају антитела, која су врло битна када је реч о заштити. Добра вакцина би могла да буде боља од природног имунитета", рекла је Венди Баркли, шеф Одсека за инфективне болести на Краљевском колеџу у Лондону.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести